UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP Vesti

Zvezdarska šuma dobila 190 sadnica jasenova zahvaljujući zaposlenima iz GSK

1 min read
Podeli

Beograd, 01. april 2019. – Članica Foruma za odgovorno poslovanjekompanija GSK, u saradnji sa JKP „Zelenilo-Beograd“ i Smart kolektivom, zasadila je 190 sadnica jasena u Beogradu.

Jaseni su zasađeni u Zvezdarskoj šumi, a u akciji je učestvovalo više od 30 zaposlenih iz kompanije i devet radnika JKP „Zelenilo-Beograd“.

„Zelenilo“ u saopštenju ističe da teži da obezbedi uređenje što većeg broja površina kako bi grad bio lepši i uređeniji, i u tom smislu svaka aktivnost društveno odgovornih kompanija je od izuzetnog značaja.

Sa idejom da onoliko koliko sami rastemo – razvijamo i naše okruženje, zaposleni u GSK-u su sproveli akciju Recognition forest. Za svako priznanje koje su naše kolege dobile u prethodnoj godini zasadili smo drvo i Zvezdarsku šumu obogatili za 190 stabala. Na inicijativu zaposlenih, otišli smo dalje od korporativnog volontiranja – sva posađena stabla posvetili smo jednoj koleginici i sećanju na njenu posvećenost, pozitivnu energiju i prijateljstvo. Zato je mesto naše akcije u Zvezdarskoj šumi dobilo simbolično ime “Tanjin gaj”, izjavila je Sanja Panjesković, Corporate Communication and Patient Advocacy Coordinator, Glaxo Smith Kline.

Farmaceutska kompanija GSK (GlaxoSmithKline) je dugogodišnja članica Foruma za odgovorno poslovanje koja svuda u svetu ima duboke korene u promovisanju i podršci volonterskog rada i društveno odgovornog poslovanja među svojim zaposlenima, ali i u širokoj zajednici.

Kompanija je više puta nagrađivana Nagradom za korporativno volontiranje koju dodeljuju Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv, i redovno izveštava javnost o korporativnoj odgovornosti.

 

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link