UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Filantropija Ostalo Vesti

Karneks donirao 1,5 tona proizvoda Banci hrane

2 min read
Podeli

Beograd, 27. mart 2019. – Kompanija Karneks (Carnex) saopštila je danas da redovno donira svoje proizvode Banci hrane i podržava rad ove neprofitne organizacije čije su aktivnosti usmerene na smanjenje siromaštva, gladi i rasipanja hrane. Zajedno sa ovom donacijom, čija je vrednost 10.000 evra, samo u poslednje dve godine, Karneks je donirao ukupno oko 18 tona svojih prozvoda, u vrednosti oko 90.000 evra, i time je obezbedio bar jedan obrok za više od 190.000 ljudi.

„Zahvalni smo kompaniji Karneks sa kojom odavno imamo saradnju, jer prepoznaje značaj jednog ovako humanog projekta i daje svoj doprinos“, izjavila je prilikom uručenja donacije Radmila Ivetić, predsednica Banke.

Lider u mesnoj industriji čija je tradicija duga 60 godina, ima isto tako i dugu tradiciju doniranja. „Odgovorno poslovanje i pomoć zajednici jesu naše osnovne orijentacije i vrednosti. Solidarnost, briga prema drugima i okruženju motivišu nas da svojim primerom ukažemo na važnost rešavanja problema u društvu. Kao lideri u mesnoj industriji imamo moralnu obavezu da doprinesemo unapređenju lokalnih zajednica, i da svojim primerom pozovemo i druge kompanije da se uključe u konkretne aktivnosti kao što je donacija Banci hrane“, poručuju iz Karneksa.

U Vrbasu je nedavno je otvorena najsavremenija operaciona sala za carski rez, za koju je kompanija Karneks dala donaciju od 70.000 evra za opremu i radove, u znaku obeležavanja šest decenija poslovanja. Za Karneks je već tradicija da pomaže zdravstvu, jer je za svoj jubilarni 50. rođendan donirao istoj bolnici reanimobil, koji je neophodan za brzu intervenciju i reanimaciju bolesnika na terenu.

Problem siromaštva je prisutan svuda u svetu, prema podacima UN više od 820 miliona ljudi širom sveta živi u ekstremnom siromaštvu i gladi. S druge strane, globalno se baci više od 1.3 triliona tona hrane godišnje, odnosno trećina hrane koja se proizvede.

Prema istaživanju organizacije UN Woman, u Srbiji  svaki stanovnik baci prosečno 36 kilograma hrane godišnje. U skladu sa usmerenjem i stavovima o društveno odgovornom poslovanju, Karneks čvrsto zastupa stav da kompanija koja priozvodi hranu, viškove hrane obavezno usmerava ugroženim grupama u zajednici.

Izvor: Bizlife

Foto: Promo

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link