UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Javne politike Održivi razvoj Publikacije Vesti

Objavljen 2. izveštaj o napretku u ostvarivanju Ciljeva održivog razvoja do 2030.

1 min read
Podeli

Beograd, 1. april 2022 – Republički zavod za statistiku (RZS) objavio je drugi po redu „Izveštaj o napretku u ostvarivanju Ciljeva održivog razvoja do 2030. godine u Republici Srbiji” koji prikazuje stanje u ostvarivanju Ciljeva održivog razvoja (COR) za 2021. godinu.  

Praćenje napretka u ostvarivanju COR-a važan je aspekt implementacije Agende za održivi razvoj do 2030. godine. Na ovaj način RZS nastoji da učvrsti činjeničnu osnovu za praćenje i za dalje unapređivanje politika koje vode ostvarivanju ovih ciljeva. Publikacija je zasnovana na podacima za 107 indikatora iz oktobra 2021. godine. 

U skladu sa smernicama Agende 2030, izveštaj je nastao kao rezultat dobre prakse izveštavanja i transparentnosti informacija. U septembru 2015. godine sve države članice Ujedinjenih nacija usvojile su Agendu 2030, koja predstavlja viziju održivog razvoja i boljeg, stabilnijeg i bezbednijeg života za sve. Agenda sadrži kratkoročne i dugoročne ciljeve i potciljeve u ekonomskoj, socijalnoj i ekološkoj sferi. 

Izveštaj na srpskom jeziku možete preuzeti OVDE, dok je izveštaj na engleskom jeziku dostupan OVDE

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link