UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

Odgovorni i u Novoj godini – podržite udruženja kupovinom Novogodišnjih čestitki

2 min read
Podeli

Beograd, 16. novembar 2016. – Podržite rad Udruženja samohranih roditelja i porodica dece sa invaliditetom Plava skoljka iz Beograda i Udruženje invalida cerebralne i dečje paralize iz Užica kupovinom Novogodišnjih čestitki.

Udruženje invalida cerebralne i dečje paralize iz Užica je neprofitna humanitarna organizacija koju je osnovala grupa roditelja, osoba sa invaliditetom i profesionalaca – volontera. Osnovano je radi povezivanja i međusobne podrške osobama sa posledicama cerebralne i dečje paralize radi boljeg korišćenja invalidskih i ljudskih prava, kao psihosocijalne i materijalne podrške za bolji kvalitet života u lokalnoj zajednici. Udruženje okuplja 130 članova.

Udruženje je u okviru svojih aktivnosti osnovalo Kreativni klub Udruženja u okviru koga se sprovode određene aktivnosti namenjene unapređenju života članova, osoba sa invaliditetom. Jedna od aktivnosti koju sprovodimo je program okupaciono – radnih sadržaja i kreativnih radionica gde članovi uz pomoć stručnog lica, volontera izrađuju male ukrasne predmete dekorativnog karaktera. Ove godine poseban akcenat Udruženje stavlja na izradu novogodišnjih čestitki sa ciljem sticanja sopstvenih prihoda. Ovaj program ima svrhu da se kroz radno angažovanje postiče razvijanje kreativnih sposobnosti i fine motorike kod učesnika kao i ekonomsko osnaženje samog Udruženja.

Promotivne spotove možete pogledati ovde i ovde. Dodatne primerke novogodišnjih čestitiki možete pogledati na Facebook stranici Kreativnog kluba. Kontakt osobe: Predrag Bakić, 031‐511‐876, 064‐616‐70‐07 i Čedomir Cicović 031‐500‐122, 064‐188‐94‐93; ucdpuzice@gmail.com.

15a 13a 10a 2a

Udruženje samohranih roditelja i porodica dece sa invaliditetom Plava skoljka iz Beograda ima za cilj da kulturu i sport učini dostupnim deci i mladima sa invaliditetom. Udruženje nastoji da jačanjem porodice ojača pojedinca, kao i da decu sa invaliditetom učini vidljivijim u društvu. Članovi su deca i mladi sa invaliditetom iz cele Srbije, bez obzira na dijagnozu. Pored organizacije nekoliko kulturnih i sportskih dogadjaja tokom godine, vikendom se organizuju kreativne radionice koje su inkluzivnog tipa.

Sav novac biće usmeren za pokrivanje troškova Centra podrške i edukacije (Ljube Davidovića 55, lokal 5, Zvezdara) kako bi deca i mladi sa invaliditetom imali adekvatne uslove za boravak, edukaciju i druženje.

Osoba za kontakt: Nadica Blazic, predsednik udruzenja samohranih roditelja i porodica dece sa invaliditetom Plava skoljka; tel: +381 69 35 34 888; otvoriteskoljku@gmail.com.

plava školjka 1 Plava školjka 2 Plava školjka 3  ČESTITKA 1

 

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link