UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP aktuelnosti Održivi razvoj Vesti

Šampioni održivosti – održan sastanak sa malim i srednjim preduzećima u Knjaževcu

1 min read
Podeli

Knjaževac, 27. april 2021. godine –  Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv održali su radionicu u Knjaževcu, u okviru Platforme „Održivi razvoj za sve“, o ulozi poslovnog sektora u dostizanju održivog razvoja. Na radionici su učesnici imali priliku da se upoznaju sa ciljevima održivog razvoja i načinima kako kroz svoje poslovanje mogu da doprinesu ostvarenju vizije za koju se Agenda 2030 zalaže.

Sastanak  je bio namenjen preduzećima koja žele da se informišu o prilikama koje donosi talas održivosti iniciran Agendom 2030 za unapređenje poslovanja, da čuju iskustva preduzeća koji su lideri u ovoj oblasti i dobiju prilliku da identifikuju i kroz dalji zajednički rad, da unaprede konkretne oblasti poslovanja, kao što su prakse u radnom okruženju, ekološke prakse, usaglašavanja sa zahtevima tržišta i angažovanje u lokalnoj zajednici.

Neven Marinović je učesnicima predstavio na koji način da identifikuju svoj doprinos ciljevima održivog razvoja i na osnovu toga ostvare komparativnu prednost na tržištu. Primetna je praksa finansijskih institucija i investitora da je jedan od uslova za dodelu finansijskih sredstava  poslovanje u skladu sa praksama održivosti, te se veruje da će se sve više ulagati u preduzeća koja su implementirala dobre prakse u svoje poslovanje, zaključeno je na događaju.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link