UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Edukacija Ostalo Podrška mladima Vesti

„Studenti u akciji“ realizovali dve radionice i panel diskusiju na Filološkom fakultetu

2 min read
Podeli

Beograd, 17. oktobar 2019. – U četvrtak 17. oktobra 2019. godine održane su dve radionice na temu intervjua za posao i LinkedIn-a i panel diskusija o Erasmus razmeni studenata na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, u organizaciji studenata okupljenih oko projekta pod nazivom ’’Studentska akcija – vršnjačko mentorstvo’’. Projekat je, uz podršku tima Centra za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu (CzRK), osmislila i realizovala grupa studenata koja se takmičila na konkursu Foruma za odgovorno poslovanje tokom 2019. godine i osvojila podršku za realizaciju projekta od kompanije Coca – Cola HBC.

U ulozi predavača, moderatora i organizatora oprobali su se studenti koji su tokom oktobra pohađali trening za trenere u CzRK-u, i sastajali se u svojoj „virtelnoj kancelariji“ u CzRK.  U programu ove celodnevne akcije uzelo je učešće ukupno 50 studenata sa različitih fakulteta Univerziteta u Beogradu, koji su radionice i panel ocenili zanimljivim i korisnim i naveli da im se posebno svidela interakcija sa predavačima.

Na prvoj radionici učesnici su imali priliku da čuju savete kako da se pripreme za razgovor za posao, šta mogu da očekuju, kako da odgovore na hipotetička pitanja ’’šta ako?’’, a izvedena je i kratka simulacija intervjua.  Predavač je bio Miljan Mirković, trenutno student master akademskih studija na Fakultetu organizacionih nauka (FON).

Na drugoj radionici učesnici su bili upoznati sa platformom LinkedIn, njenim osnovnim obeležjima, objašnjeno im je kako bi trebalo da se popune sekcije na profilu i kako mogu da nađu posao, praksu ili nešto slično. Radionicu su vodili Miroslav Milošev – student na Saobraćajnom fakultetu i Katarina Luković – studentkinja master akademskih studija na FON – u.

Treći deo projekta je bila panel diskusija na kojoj su učesnici imali priliku da čuju iskustva studiranja u Francuskoj, Nemačkoj i Švedskoj, kao i da čuju kako ESN (Erasmus Student Network) organizacija pomaže studentima na razmeni. Na panelu su govorile Vera Nikolić i Đurđica Carević sa Filološkog fakulteta, Marina Gajić sa Filozofskog fakulteta i Nikola Stojanović kao predstavnik ESN sekcije Beograd (ESN BelUPgrade). Panel diskusiju su vodili Miroslav i Katarina.

Cilj projekta je bio da upravo studenti svojim vršnjacima na osnovu svojih iskustava predstave gore navedene teme, da ih posavetuju i podstaknu na korake kako bi unapredili svoju karijeru i sutra bili kompetentniji na tržištu rada.  Organizacioni tim projekta činili su: Katarina Luković – diplomirani andragog i studentkinja master studija FON-a, Miroslav Milošev – student Saobraćajnog fakulteta i Kristina Đurić – studentkinja Filološkog fakulteta.

Realizacijom ovih i sličnih aktivnosti CzRK nastoji da aktivno doprinose jačanju kompetencija kod studenata i da ih u što većem broju animira da preuzmu aktivnu ulogu u upravljanju sopstvenom karijerom.

 

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link