UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

UNICEF pomaže jačanje sistema pedijatrijskih usluga – Obnovljeno razvojno savetovalište u Lazarevcu

2 min read
Podeli

Beograd, 17. april 2018. – U okviru programa saradnje sa Ministarstvom zdravlja, posvećenog unapređenju razvoja u ranom detinjstvu, UNICEF pomaže da se ojača sistem pedijatrijskih usluga za podršku i praćenje razvoja, kao i pravovremeno prepoznavanje razvojnih odstupanja i pružanje ranih intervencija u razvojnim savetovalištima.

Kompanija Vodavoda, koja je kroz partnerstvo podržala UNICEF, pomogla je da se za rad razvojnog savetovališta u Lazarevcu nabavi oprema, nameštaj i didaktički materijali. Tim povodom su direktor UNICEF-a u Srbiji, Michel Saint-Lot, i kreator brenda Vodavoda, Vojin Đorđević, posetili u petak, 13. aprila 2018. godine, Dom zdravlja u Lazarevcu Dr Đorđe Kovačević”

– Veoma nam je važna podrška koju ćemo dobiti za razvojno savetovalište u našem Domu zdravlja. Pored opremanja nameštajem i didaktičkim materijalima, sprovode se i obuke za pedijatre i zdravstvene saradnike. Tako se unapređuju rad i zajedničko planiranje podrške za uključivanje dece sa smetnjama u razvoju i dece iz osetljivih grupa u zajednicu – rekao je dr Jovan Milojević, direktor Doma zdravlja Dr Đorđe Kovačević u Lazarevcu.

Usluge razvojnih savetovališta su važne za decu koja žive pod određenim rizicima ili se suočavaju sa teškoćama i smetnjama u razvoju u najranijim godinama života. Rane intervencije mogu u velikoj meri da ublaže razvojne teškoće i spreče njihove dugotrajne posledice.

– Naš cilj je da zajedno sa Vladom Republike Srbije ostvarimo kvalitetnije usluge za svako dete. Povećan kvalitet i pristup uslugama za razvoj u ranom detinjstvu, uključujući odgovarajuću ishranu i blagovremenu imunizaciju, važni su za sve, a posebno za romske porodice i porodice dece sa teškoćama i smetnjama u razvoju i invaliditetom. Podrška privatnog sektora je dragocena i mi smo, zahvaljujući toj podršci, do sada obezbedili unapređenje usluga u 11 opština u Srbiji – istakao je Michel Saint-Lot, direktor UNICEF-a u Srbiji.

Programom “Unapređenje primarne zdravstvene zaštite za podršku razvoju dece u najranijem detinjstvu” u Beogradu je obuhvaćeno 15 domova zdravlja i više od 110.000 dece.

Izvor: ekapija.com

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link