UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Pobednici Regionalnog app izazova posetili konferenciju u Berlinu

2 min read
Podeli

Beograd, 16. april 2018. – Učenici iz Niša i Istočnog Sarajeva, pobednici prvog Regionalnog app izazova u izradi aplikacija za mobilne uređaje, zahvaljujući uspehu koji su postigli i podršci Telekoma Srbija i m:tel Bosna i Hercegovina, posetili su konferenciju ID TechEx Show u Berlinu.

Poseta jednoj od najvećih konferencija u Evropi koja je kroz izložbeni deo i specijalizovane kurseve objedinila više sektora primene savremenih tehnologija u proizvodnji i komunikacijama, bila je odlična prilika za najbolje programere u regionu da se upoznaju sa novim trendovima, posebno na polju primene IoT tehnologije.

„Drago nam je što smo ove godine osvojili prvu nagradu na Regionalnom app izazovu što nam je omogućilo posetu ovoj prestižnoj IoT konferenciji. Ovde smo imali priliku da vidimo mnoge revolucionarne tehnologije koje će tek ući u široku primenu. Neke od njih su i senzorne tehnologije koje koriste i mobilne aplikacije, a to je posebno interesantno za naš dalji rad“, izjavio je Luka Pavlović iz gimnazije „Bora Stanković“ iz Niša.

Telekom Srbija do sada je organizovao sedam konkursnih ciklusa mts app konkursa za talente na polju programiranja u Srbiji, a od ove godine u saradnji sa kompanijama m:tel Crna Gora i m:tel Bosna i Hercegovina, konkurs je prema istim pravilima organizovan i u ovim zemljama.

Veoma smo ponosni na mts app konkurs i posebno nam je drago što smo u saradnji sa kolegama uspeli za konkurs da zainteresujemo i talentovane srednjoškolce u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Cilj konkursa je da promoviše znanje, timski duh i preduzetnički način razmišljanja, a poseta i upoznavanje sa sadržajem konferencije na određeni način zaokružuje ovaj edukativni proces, izjavila je Miroslava Tešin Popović, menadžer za korporativnu društvenu odgovornost Telekoma Srbija.

Najbolje aplikacije sa mts app konkursa i Regionalnog app izazova postavljene su na Google Play:

https://play.google.com/store/apps/developer?id=mts&hl=en

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link