UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Edukacija Konkursi Mala i srednja preduzeća Ostalo Vesti

Vaš biznis za korak ispred svih: Poziv na besplatne obuke o primeni ESG kriterijuma za mala i srednja preduzeća

2 min read
Podeli

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Razvojna agencija Srbije (RAS) pozivaju vlasnike/ce i zaposlene u malim i srednjim preduzećima (MSP) da se prijave na obuke o primeni ESG kriterijuma, kako bi unapredili svoje poslovanje. 

Program „ESG Practitioner” čini niz masterclass predavanja i radionica koje će, od 22. septembra do 10. oktobra, voditi iskusni stručnjaci u oblasti održivosti poslovanja iz Smart kolektiva, uz učešće gostujućih predavača. 

Ovaj program obuka je jedinstvena prilika za vlasnike i zaposlene u MSP da nauče kako da integrišu ESG kriterijume u donošenje odluka, poslovne politike i strategije. 

– To će im pomoći da ostvare prednosti kao što su veći pristup tržištu kapitala i povoljnijim izvorima finansiranja, bolja početna pozicija u pregovorima sa inostranim partnerima, optimizacija poslovanja zahvaljujući racionalnoj upotrebi i uštedi resursa, privlačenje odgovornih i talentovanih radnika, veći ugled među potrošačima i partnerima. Takođe će moći lakše da se prilagode promenama u zakonodavstvu i tržišnim trendovima, posebno na tržištu Evropske unije – poručuje Milica Mišković iz Smart kolektiva. 

Na obuke o primeni ESG kriterijuma mogu da se prijave predstavnici i predstavnice MSP koja se bave proizvodnjom, koja su izvozno orijentisana, kao i preduzeća koja su deo ili planiraju da postanu deo lanaca velikih multinacionalnih kompanija. 

Prijava za učešće u programu vrši se onlajn, putem formulara na ovom , najkasnije do 15. septembra 2023. 

Više detalja o programu „ESG Practitioner” može se naći na ovom . 

Primena ESG kriterijuma omogućava kompanijama da postanu održive, odnosno da uz ostvarivanje profita takođe budu odgovorne prema prirodnim resursima, svojim zaposlenima i lokalnoj zajednici, što doprinosi podizanju ugleda i većoj konkurentnosti biznisa. 

Obuke „ESG Practitioner” se održavaju u okviru projekta „Promocija održivih investicija”, koji UNDP sprovodi u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije, i uz podršku Fonda Ujedinjenih nacija za mir i razvoj i Odeljenja Ujedinjenih nacija za ekonomska i socijalna pitanja. 

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link