UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

COVID-19 Filantropija Mala i srednja preduzeća

Srpski 3D štampari prave zaštitne vizire za zdravstvene radnike

1 min read
Podeli

Beograd, 23. mart 2020. – Kako bi pomogli u smanjenju epidemije covid19, srpski 3D štampari su se udružili u Facebook grupi Vizionari Srbije, s idejom da naprave što više vizira, koji mogu da zaštite pre svega medicinske radnike, piše Startit.

Viziri u potpunosti prikrivaju lice i njihova upotreba je višekratna, s obzirom da mogu da se dezinfikuju. Poziv da se priključe je otvoren svima koji se bave 3D štampom, a to mogu učiniti putem grupe Vizionari Srbije, na kojoj će naći i listu na koju mogu da upišu koliko vizira mogu da proizvedu.   

Za sada je najavljena proizvodanja 550 komada, a ponudila se i kompanija koja može industrijski da proizvede 50.000 kommada, međutim, potrebno je vreme da se oni proizvedu.

Da bi se jedan vizir napravio u 3D štampaču, potrebno je od jednog do dva i po sata. S obzirom na to koliko se ljudi uključilo, mi možemo da napravimo oko 300 komada. Plan je da do utorka pošaljemo prvu turu, a konstantno raste broj kolega koji se priključuju akciji”, kaže predstavnik ove grupe, koji će vizire štampati i u svojoj kući. 

Izvor: Startit

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link