UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice COVID-19 Filantropija Vesti

Imlekova donacija medicinskom osoblju i pacijentima u kliničkim centrima i opštim bolnicama u Covid sistemu

2 min read
Podeli
IMLEK logo

Beograd, 22. decembar 2020. godine – U skladu sa svojom društveno odgovornom ulogom, kompanija Imlek nastavlja da pruža podršku stanovništvu i institucijama koje su najviše pogođene još uvek aktuelnom pandemijom korona virusa, pa je tako odlučila da donira više tona mleka kliničkim centrima i opštim bolnicama širom Srbije. Od početka pandemije ta kompanija je po preporuci Vlade Republike Srbije donirala novčana sredstva za nabavku sedam respiratora, višesktruko je uputila robne donacije svim bolnicama u Covid sistemu, ustanovama za nezbrinutu i bolesnu decu, Crvenom Krstu, ali i Banci hrane.

Imajući u vidu da je mleko osnovna životna namirnica, više tona Moja Kravica dugotrajnog mleka biće donirano Kliničkim centrima Srbije, Niša i Vojvodine, a pored ovih ustanova, donacije su upućene i Opštim bolnicama u Vršcu i Valjevu, novootvorenoj Covid bolnici u Kruševcu, kao i Specijalnoj bolnici za interne bolesti u Mladenovcu. Pomoć nije izostala ni u zemljama regiona, u kojima Imlek posluje, te su pomoć u nabavci medicinske opreme i robne donacije upućene zdravstvenim ustanovama u Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

„Društveno odgovorno poslovanje je sastavni deo naše poslovne kulture, a u ovakvim situacijama je neophodno pokazati najviši nivo empatije i konkretne pomoći upravo najugroženijima – medicinskom osoblju, pacijentima i socijalno ugroženim kategorijama društva. Od početka pandemije nastojimo da pratimo sve informacije vezane za situaciju sa korona virusom, te smo pored navedenih donacija obezbedili našim kooperantima siguran otkup mleka, siguran plasman proizvoda na tržište, a za zaposlene u sektorima proizvodnje i na terenu svu zaštitnu opremu, vitamine i rad posmenama. Cilj nam je da se na taj način zahvalimo svima koji čine zajednicu u kojoj poslujemo i da pružimo pomoć onima koji je najviše zaslužuju“, izjavila je Marija Malović, regionalni menadžer komunikacija i korporativnih poslova kompanije Imlek.

Tagovi:

Može vam se svideti

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link