UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Edukacija FOP FOP aktuelnosti Mala i srednja preduzeća Radno okruženje Vesti

Vebinar o zapošljavanju osoba sa invaliditetom

2 min read
Podeli
KA ODRŽIVOM POSLOVANJU... - Kako do veće zapošljivosti osoba sa invaliditetom i drugih teže zapošljivih grupa

Beograd, 21. decembar 2020. godine – Forum za odgovorno poslovanje i Smart Kolektiv u okviru platforme ,,Održivi razvoj za sve” organizuju vebinar pod nazivom ,,KA ODRŽIVOM POSLOVANJU… – Kako do veće zapošljivosti osoba sa invaliditetom i drugih teže zapošljivih grupa“. Vebinar će se održati 24. decembra u 14h, sa ciljem da predstavnici poslovnog sektora razmene iskustva i dobre prakse koje doprinose zapošljavanju osoba sa invaliditetom i drugih marginalizovanih grupa, a time, i cilju 8 Agende UN do 2030. godine.

Naime, u okviru cilja 8 Agende 2030 – Dostojanstven rad i ekonomski rast, poseban potcilj 8.5 predviđa da se do 2030. godine postigne puna i produktivna zaposlenost i dostojanstven rad za sve, žene, muškarce, uključujući i mlade ljude i osobe sa invaliditetom, kao i uspostavljanje jednake plate za rad jednake vrednosti. Vebinar će poseban naglasak staviti na zapošljivost osoba sa invaliditetom i drugih teže zapošljivih grupa, a koja se meri indikatorom – Stopa nezaposlenosti po polu, starosti i invaliditetu.

Na vebinaru će biti reči o:

  • podacima o zapošljvanju i uključivanju osoba sa invaliditetom u radno okruženje u kompanijama okupljenih u Forumu za odgovorno poslovanje, 
  • prilikama za osnaživanje i zapošljavanje teže zapošljivih grupa kroz projekat ,,Poslovna inkluzija” koji sprovode Manpower Group i Assert International,
  • dobrim praksama u zapošljavanju osoba sa invaliditetom i drugih marginalizovanih grupa,
  • javnim politikama usmerenim za poboljšanje položaja osoba sa invaliditetom. 

O ovim temama govoriće Marija Škrbić Dražić (Manpower Group), Nevena Đaković (Delhaize Srbija), Ljupka Mihajlovska (Univerzitet u Beogradu), kao i predstavnici drugih kompanija sa dobrim praksama.  Milica Mišković (Forum za odgovorno poslovanje) biće u ulozi moderatora.

Za učešće na vebinaru možete se prijaviti OVDE.

Vebinar organizuju Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv u okviru platforme „Održivi razvoj za sve“ koji podržavaju Vlade Švajcarske i Nemačke a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Partneri na projektu su Fondacija Ana and Vlade Divac, Centar za visoke ekonomske studije, Beogradska otvorena škola, Fondacija centar za demokratiju, Timočki omladinski centar i Beogradski fond za političku izuzetnost.

Tehnička podrška platformi od strane Smart kolektiva usmerena je na jačanje kapaciteta kompanija i usklađivanje njihovih poslovnih praksi sa ciljevima održivog razvoja.

Platforma ,,Održivi razvoj za sve” podrazumeva uspostavljanje platforme za opštedruštveni dijalog među najznačajnijim nedržavnim akterima u Srbiji, poput civilnog društva, korporativnog sektora, akademske i istraživačke zajednice, profesionalnih udruženja, medija i građana, o usklađivanju razvojnih prioriteta Srbije sa ciljevima sadržanim u agendi za održivi razvoj 2030. Sa zadovoljstvom vas očekujemo i za sve dodatne infromacije ostajemo na raspolaganju.

Tagovi:

Može vam se svideti

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link