UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Nekategorizovano

Telekom Srbija donirala knjige

1 min read
Podeli

Beograd, 22. jul 2015. – Nastavljajući da pruža podršku institucijama koje neguju kulturu i podstiču obrazovanje, kompanija Telekom Srbija donirala je više od 700 knjiga bibliotekama koje su pretrpele velike štete na književnom fondu tokom prošlogodišnjih poplava.

Nove knjige dobile su biblioteka „Dr Vićentije Rakić“ u Paraćinu, Resavska biblioteka u Svilajncu i biblioteka „Centar za kulturu“ u Kladovu. Pored toga, knjige su dobile i dve osnovne škole na Kosovu, i to osnovna škola „Veljko Dugošević“ u Ranilugu i osnovna škola „Šarski odred“ u selu Sevce, u opštini Šrtpce.

Telekom Srbija je bibliotekama koje su pretrpele štetu u poplavama, između ostalih, poklonio knjige Čarlsa Dikensa, Servantesa, Franca Kafke, Davida Albaharija, Dobrice Ćosića, ali i stručnu literaturu, poput izdanja „Od modernizma ka nadrealizmu“ Gojka Tešića, „Leksikon arhitekture i umetničkog zanatstva“ Slobodana Maldinija i druga. Bibliotekama na Kosovu i Metohiji poklonjena su dela poznatih domaćih i svetskih pisaca prilagođena osnovnoškolskom uzrastu među kojima su „Dnevnik Ane Frank“, „Kulturna baština Srbije“, „Magareće godine“, „Blago Nemanjića“ i druga.

U skladu sa svojim opredeljenjem da kontinuirano podržava kulturu i obrazovanje, kompanija Telekom Srbija nastaviće i dalje da ulaže u kulturne i obrazovne vrednosti i institucije koje ih čuvaju.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link