UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

GSK

GSK je globalna inovativna farmaceutska kompanija, posvećena istraživanju i razvoju inovativnih proizvoda u tri primarne oblasti: lekovi koji se izdaju na lekarski recept, vakcine i consumer healthcare (proizvodi za očuvanje zdravlja, prevenciju i samolečenje). Poslujemo u preko 150 zemalja, sa mrežom od 86 proizvodnih mesta i velikim centrima za istraživanje i razvoj u Velikoj Britaniji, SAD, Španiji, Belgiji i Kini.

Od svakog od naših zaposlenih tražimo da deluju u skladu sa našom misijom- da pomognemo ljudima da rade više, osećaju se bolje i žive duže, i da razmotre na koji način svako od njih može da pruži svoj doprinos kako bi pomogao ljudima koji se oslanjaju na naše proizvode. Zbog toga naši naučnici istražuju nove načine da unaprede terapiju bolesti, i zbog toga smo pioniri u pronalaženju rešenja koja nam omogućavaju da naše proizvode učinimo dostupnim svima kojima su potrebni, bez obzira gde žive i na uslove života.

Kao kompanija, neophodno je da obezbedimo održivost našeg poslovanja. Profitabilno i održivo poslovanje obezbeđujemo vođeni našim vrednostima. To nam omogućava da stvorimo vrednost za društvo, obezbeđujući istovremeno ulaganja za dalje istraživanje i razvoj, proizvodnju, snabdevanje i distribuciju naših proizvoda, što, kao krajnji cilj, donosi vrednost pacijentima i društvu.

Odgovorno poslovanje i sigurnost da su naše vrednosti utkane u našu kulturu i donošenje odluka pomaže nam da bolje odgovorimo na očekivanja društva. Za našu kompaniju, korporativna društvena odgovornost podrazumeva poslovanje zasnovano na našoj misiji. Ove stavke se nalaze u centru svake odluke koju donose naši zaposleni. Društvena odgovornost stoga nije izolovan deo poslovanja, već je u osnovi strategije kompanije GSK i zasniva se na četiri strateška stuba:

–              “zdravlje za sve“, oslikava težnju kompanije da unapredi dostupnost zdravstvene zaštite za sve ljude, bez obzira na mesto i uslove života. To činimo kroz ulaganje u istraživanje i razvoj proizvoda, u infrastrukturu, kao i kroz uspostavljanje saradnje. Imamo inovativni pristup u pronalaženju rešenja kako bismo odgovorili na sve zdravstvene potrebe. Radimo na tome da omogućimo kontrolu ili da iskorenimo bolesti koje ugrožavaju živote ljudi širom sveta.

–              „naše ponašanje“, oblast kroz koju postavljamo najviše etičke standarde poslovanja. Vrednosti po kojima poslujemo su fokus na pacijeta, integritet, poštovanje prema ljudima i transparentnost. Naša posvećenost odgovornom poslovanju zasnovanom na tim vrednostima osnova je svemu što radimo.

–              „naši ljudi“, gde težimo da obezbedimo zaposlenima podsticajno radno okruženje i da istovremeno odgovorimo na potrebe lokalne zajednice. Uz stalne prilike za razvoj, osluškivanje kritika i reakcija zaposlenih, i globalnih programa za volontiranje, zaposleni se podstiču da učestvuju u kreiranju svog radnog okruženja.

–              „naša planeta“, koji podrazumeva smanjenje uticaja koje poslovanje naše  kompanije ima na životnu sredinu, kao i očuvanje prirodnih resursa neophodnih za obezbeđenje visokokvalitetnih proizvoda koji dolaze do pacijenata i korisnika. Posvećeni smo rukovođenju i smanjenju štethih uticaja na životnu sredinu koji naše poslovanje i naši proizvodi mogu imati tokom njihovog životnog ciklusa.

U saradnji sa partnerima iz zajednice, GSK tradicionalno pruža podršku programima koji podižu svest o prevenciji i kontroli različitih bolesti i aktivno učestvuje u velikom broju humanitarnih akcija. Za održivu podršku društvu ova kompanija je u Srbiji prepoznata sa preko 10 nacionalnih priznanja u oblasti korporativne odgovornosti.

Povezane vesti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link