UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice

Akcija „Kroz igru učimo“ uz podršku Telekoma Srbija

2 min read
Podeli

Beograd, 30. mart 2014. – U okviru podrške inkluziji i obrazovanju određenih društvenih grupa, Telekom Srbija  priključio se akciji „Kroz igru učimo  – Learning2play“, u okviru projekta  „One Team“, koji KK Crvena zvezda Telekom  organizuje u saradnji sa Specijalnom Olimpijadom Srbije i Evroligom.

Direktor marketinga KK Crvena zvezda Telekom istakao je da se projekat sastoji iz tri nivoa. „Prvi nivo će biti baziran na obrazovanju, drugi na košarkaškim treninzima, a treći je onaj koji je poenta celog ovog projekta – da iskoristimo košarku, kako bismo sve ovo mogli da integrišemo. Na treninzima ćemo imati košarkaške i praktične vežbe, a cilj je da se polaznicima kroz igru ukaže na značaj obrazovanja”, objasnio je direktor marketinga KK Crvena zvezda Telekom Filip Sunturlić.

Menadžer za korporativnu društvenu odgovornost u Telekomu Srbija Miroslava Tešin Popović podsetila je da Telekom Srbija kao kompanija odgovorna prema svojim korisnicima i prema zajednici u kojoj posluje, nastoji da podrži one projekte koji dele vrednosti za koje se i sama kompanija zalaže. „ U ovom slučaju reč je o sportskom duhu, timskom radu i unapređenju obrazovanja mladih i zbog toga nas posebno raduje ova saradnja. Učešće u projektu „One Team“ za nas nije novo, a prethodna saradnja je od strane Evrolige ocenjena veoma pozitivno, tako da se nadamo da ćemo taj uspeh ponoviti, na dobrobit mladih učesnika u ovom projektu.“, rekla je Miroslava Tešin Popović.

Generalni sekretar Specijalne Olimpijade Srbije Milana Jeremić istakla je značaj projekta za unapređenje sportskih veština, ali i znanja iz srpskog i engleskog jezika i matematike, na koje se odnosi edukativni deo projekta. U ime svojih saigrača, obratio se kapiten tima Crvena zvezda Telekom Luka Mitrović koji je iskazao  i svoje lično zadovoljstvo što učestvuje u ovoj korisnoj i lepoj akciji.

Cilj programa „Laerning2Play“ je da poveća svest javnosti o društvenom problemu nepismenosti i da osobama koje zbog nedostatka obrazovanja imaju poteškoće u komunikaciji  ponudi novu šansu za razvoj i integraciju u zajednicu. Projekat će obuhvatiti mlade polaznike uzrasta od 14 do 25 godina u Beogradu, Pančevu, Zrenjaninu, Pirotu i Čačku.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link