UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

„Biraš kako komuniciraš“ – predavanje u Studentskom kulturnom centru

2 min read
Podeli

Beograd, 25. mart 2016. – U beogradskom Studentskom kulturnom centru održano je predavanje o aktuelnoj društveno odgovornoj kampanji „Biraš kako komuniciraš“, koju je kompanija Telekom Srbija pokrenula u saradnji sa Elektrotehničkim fakultetom Univerziteta u Beogradu i resornim Ministarstvom. Predavanju su prisustvovali srednjoškolci i studenti Beogradskog univerziteta različitih obrazovnih profila.

Cilj predavanja bio je da se kod omladine razbiju predrasude o elektromagnetnom zračenju i da im se na zanimljiv i razumljiv način približi pojam mobilne mreže. Kampanju „Biraš kako komuniciraš“ predstavili su Milica Popović iz Telekoma Srbija i Mladen Koprivica sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu.

Naglasivši da je kampanja edukativnog karaktera i da joj je cilj da predoči javnosti kako funkcioniše mobilna telefonija, Mladen Koprivica je istakao da istraživanja pokazuju da javnost nije svesna da postoji komunikacija između bazne stanice i mobilnog telefona koja stvara elektromagnetno polje. „Pošto se mi nalazimo neposredno u okruženju mobilnog telefona, mnogo smo češće izloženi njegovom zračenju i zato želimo mladim ljudima da objasnimo osnovne pojmove elektromagnetnog zračenja i šta oni mogu da urade da smanje sopstvenu izloženost“,  izjavio je Mladen Koprivica.

Milica Popović je naglasila da raste nivo zabrinutosti ljudi o ovoj temi, a da se zapravo mali broj tačnih činjenica plasira u javnost. „To je razlog zašto smo ovde, sa mladima, koji najviše koriste mobilne telefone, i to napredne servise, a upravo zbog tog velikog i mnogostrukog korišćenja, mobilni telefon postaje dominantan izvor zračenja. Zato želimo da  im pokažemo kako da jednostavnim postupcima smanje izloženost elektromagnetnom zračenju, koje je ionako u propisanim granicama“, rekla je Milica Popović.

Kampanja „Biraš kako komuniciraš“ pokrenuta je u novembru 2015. godine sa ciljem da se edukuje javnost o elektromagnetnom zračenju i nudi savete o pravilnom korišćenju mobilnih telefona kako bi se smanjila izloženost zračenju mobilne telefonije.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link