UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Coca-Cola HBC Srbija predstavila Izveštaj o održivom poslovanju za 2015. godinu

2 min read
Podeli

Beograd, 3. jun 2016.Coca-Cola HBC Srbija predstavila je Izveštaj o održivom poslovanju za 2015. godinu koji prikazuje doprinos zaštiti životne sredine, unapređenju kvaliteta života zajednice, tržištu i širem ekonomskom ambijentu. Izveštaj je pripremio Smart kolektiv prema međunarodnom GRI G4 standardu, ispunjava visoke zahteve Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija koji se odnose na Izveštaj o napretku, što je potvrda posvećenosti kompanije održivom poslovanju u svim segmentima.

„Kao lider na tržištu bezalkoholnih napitaka, svesni smo svoje odgovornosti u pogledu kvaliteta životne sredine i uslova života zajednice, te je održivost neodvojivi deo svih naših operacija i jedan od parametara uspešnosti poslovanja. U tom smislu, možemo reći da je 2015. godina bila izuzetno uspešna, jer smo značajno doprineli razvoju našeg šireg okruženja. To smo postigli u saradnji sa brojnim partnerima iz Vladinog, civilnog i korporativnog sektora i radujemo se nastavku svih inicijativa kojima zajedno inspirišemo budućnost“, izjavio je Aleksandra Ružević, generalni direktor Coca-Cola HBC Srbija.

U 2015. godini kompanija je uložila preko 20 miliona dinara i 800 volonterskih sati u razvoj zajednice, motivisala više od 90.000 ljudi da se bave sportom, povećala nivo upotrebe recikliranih materijala i dodatno umanjila uticaje na životnu sredinu. U periodu od 2007. do 2015. godine potrošnja vode po litru proizvedenog pića smanjena je za 50 odsto, a potrošnja energije za 46 odsto. Povećan je nivo upotrebe recikliranih materijala na 8,15 odsto, dok je reciklirano čak 95,27 odsto otpada u proizvodnji. Posebna pažnja je poklonjena profesionalnoj podršci mladima, kroz Coke summership program letnje prakse, Carieer from the bottle program zapošljavanja mladih, kao i više stotina sati predavanja studentima univerziteta u Srbiji. Da podsetimo, Coca-Cola Hellenic Grupa je u 2015. godini po drugi put proglašena za svetskog lidera u oblasti održivosti među proizvođačima napitaka od strane Dau Džons indeksa održivosti (DJSI).

Izveštaj o održivosti Coca-Cola Hellenic HBC Srbija možete da preuzmete na ovoj stranici. 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link