UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

CRH Srbija – ,,Idejom do razvoja”

2 min read
Podeli

Popovac, 3. mart 2016. – „Idejom do razvoja“ je program dodele zajmova malim preduzećima i preduzetnicima sa teritorije Pomoravlja i Šumadije koji je pokrenula kompanija CRH Srbija.

Rezultat je saradnje kompanije CRH Srbija, Societe Generale banke i Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja.

Kako bi doprineli da zajednica raste i jača zajedno sa kompanijom važno je da se utiče na rešavanje problema u zajednici, pa je i cilj programa „Idejom do razvoja“ upravo razvoj privatnog sektora.

Program je pokrenut 2012. godine, kada su prvi put dodeljeni krediti malim preduzećima. Odlična iskustva korisnika kredita pokazala su da je važno da se nastavi kreditiranje kako bi se uticalo na ekonomski razvoj.

Mala preduzeća su prepoznata kao deo privrednog sektora kojima bi značila podrška za razvoj posla, za povećanje konkurentnosti i inovativnosti, kao i za kreiranja novih radnih mesta kroz investicije u opremu.

Ukupan planiran iznos za dodelu kredita u sklopu ovog programa je 50.000 evra, a maksimalni iznos pojedinačnog kredita je 10.000 evra.

Period korišćenja sredstava je 24 meseca, uz mogućnost korišćenja šest meseci grejs perioda i nominalnu kamatnu stopu od 4 odsto na godišnjem nivou, dok će se otplata kredita obavljati u jednakim mesečnim ratama.

Program je pokrenut 01.12.2015. godine, kada je krenuo prijem zahteva, i trajaće do 30.06.2016. godine. Tokom ovog perioda male firme i preduzetnici iz 13 opština regiona Pomoravlja i Šumadije, iz Paraćina, Ćuprije, Jagodine, Kragujevca, Lapova, Rače, Svilajnca, Aranđelovca, Despotovca, Knića, Rekovca, Batočine i Topole mogu aplicirati za kredit ukoliko imaju ideju za razvoj svog posla.

Potencijalni korisnici kredita prijave podnose Regionalnoj agenciji za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja ili kancelariji za lokalno ekonomski razvoj u njihovoj opštini.

Sve potrebne informacije i konkursnu dokumentaciju možete dobiti u CRH Srbiji (putem telefona ili veb sajta) i u Agenciji i kancelarijama za lokalno ekonomski razvoj u regionu Šumadije i Pomoravlja.

 

 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link