UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

CRH SRBIJA DONIRA PORODILIŠTU U PARAĆINU MEDICINSKU OPREMU

1 min read
Podeli

Paraćin, 30. jun 2016. Danas je potpisan Ugovor o donaciji između kompanije CRH Srbija i Fonda B92 o opremanju porodilišta u Paraćinu. Ugovor su potpisali generalni direktor CRH Srbije, Frederik Obe (Frederic Aubet) i direktor Fonda B92 Veran Matić.

CRH Srbija se pridružila akciji Fonda B92 “Bitka za bebe – bitka za porodilišta”, koja ima za cilj da poboljša stanje u kojem se nalaze zdravstvene institucije za negu beba u Srbiji.

Ukupna vrednost donacije je blizu 50.000 evra i sa ovim novcem biće obezbeđena sledeća oprema: dva porođajna stola, dva reanimaciona stola, jedan ginekološki sto, dva pacijent monitora, jedan bilirubinometar i LED lampa.

Kako je prošle godine fond “Dragica Nikolić” izvršio potpunu rekonstrukciju zgrade, očekuje se da će nakon obezbeđivanja medicinske opreme paraćinsko porodilište biti jedno od najmodernijih u Srbiji.

Frederik Obe, (Frederic Aubet) generalni direktor CRH Srbije, ovom prilikom je rekao: ” Svaka kompanija mora da bude svesna važne uloge koju ima u stvaranju pozitivnih uticaja u sredini u kojoj posluje. Briga o porodilištima i briga o deci je najznačajnija i najvažnija za naše zaposlene, pogotovo što su mnogi od njih nedavno oformili svoje porodice. Cilj akcije “Bitka za bebe – bitka za porodilišta” predstavlja takođe važan deo vrednosti društveno odgovornog poslovanja koje poštujemo u CRH Srbiji. U tom smislu, veoma nam je drago što smo u mogućnosti da utičemo na poboljšanje nivoa nege koju će imati ubuduće mali pacijenti u paraćinskom porodilištu”.

Oprema će u paraćinsko porodilište stići krajem ove godine, pa će svečana ceremonija primopredaje biti organizovana sredinom decembra 2016.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link