UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Delti nacionalna nagrada za društveno odgovorno poslovanje

1 min read
Podeli

Beograd, 10. april 2017. – Privredna komora Srbije dodelila je Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje kompanijama koje su pokazale najveću posvećenost principima društvene odgovornosti. Prva nagrada u kategoriji velikih privrednih društava pripala je kompaniji Delta Holding.

Delta Holdingu dodeljeno je priznanje pošto je žiri prethodno analizirao sve oblasti društvene odgovornosti: kvalitet proizvoda, brigu o zaposlenima, odnos prema poslovnim partnerima, zaštitu životne sredine i podršku društvenoj zajednici. Kao primer ovog poslednjeg segmenta, Delta Holding je predstavio dva projekta za održivi razvoj poljoprivrede: Zasad za budućnost koji pomaže razvoj socijalnog preduzetništva u agraru i Fond za budućnost koji edukuje buduće poljoprivredne stručnjake.

Marija Desivojević Cvetković, viši potpredsednik Delta Holdinga: „Mi u kompaniji ne biramo svoje akcije zbog nagrada, ali kad dobijemo ovakvu nagradu onda je to za nas uverenje da smo ispravno odabrali i izvršili deo naše strategije, da unapređujemo društvo u kome živimo i radimo”.

O dodeli nagrade odlučio je žiri u kome su bili predstavnici Ministarstva privrede, Ministarstva za rad i socijalna pitanja, Ministarstva poljoprivrede, Ambasador za održivi razvoj, kao i Olivera Kovačević, urednik javnog servisa Radio-televizija Srbije. Takmičenje je trajalo šest meseci i učestvovalo je 50 kompanija.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link