UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Donacija Telekoma Srbija za unapređenje razvoja u ranom detinjstvu

2 min read
Podeli

Beograd, 13. april 2016. – U okviru programa saradnje UNICEF-a i Ministarstva zdravlja posvećenog unapređenju razvoja u ranom detinjstvu, kompanija Telekom Srbija donirala je didaktičke materijale razvojnim savetovalištima Domova zdravlja u Subotici, Sremskoj Mitrovici i Kruševcu. Kompleti sadrže po 32 elementa, među kojima su i rolerkoster, set za sortiranje i prebrojavanje, setovi za imitaciju strukture, muzički instrumenti, zvečke, lopte, bockalice, perle i drugi didaktički materijali. Njih će pedijatri, psiholozi, logopedi, defektolozi i drugi zdravstveni radnici i saradnici moći da koriste za proveravanje i stimulisanje određenih veština dečijeg razvoja.

„Kao društveno odgovorna kompanija Telekom Srbija u najvećoj meri ulaže u mlade i obrazovanje, i to je jedan od strateških ciljeva naše kompanije. Kroz saradnju sa UNICEF-om i podršku razvoju u najranijem detinjstvu želimo da učestvujemo u stvaranju budućnosti, u kojoj deca stimulacijom i učenjem kroz igru postaju sposobnija, kreativnija, angažovanija i stiču naviku i želju da uče celoga života. Obezbeđivanjem didaktičkog materijala za razvojna savetovališta u domovima zdravlja podržavamo i zaposlene da na još kvalitetniji način pružaju zdravstvene usluge – kako deci, tako i njihovim roditeljima“, izjavio je Ilija Markov, koordinator Izvršne jedinice Subotica u Telekomu Srbija.

Didaktički materijali predstavljaju svojevrsno sredstvo procene, jer pomažu zdravstvenim radnicima da ustanove stepen i podstaknu dalji razvoj različitih veština kod deteta. S druge strane, posmatrajući i koristeći didaktičke materijale, roditelji mogu da na konkretnom primeru nauče kako da korisne i zabavne aktivnosti sa decom ponove i kod kuće. Ovakav način rada smanjuje stres kod roditelja i pomaže im da uživaju u stimulaciji razvoja svoje dece. Sa druge strane, igra detetu daje šansu da slobodno vežba postojeće i nove veštine, testira nove ideje, savladava probleme i teška iskustva, kao i da uči.

„U ime UNICEF-a u Srbiji zahvaljujem kompaniji Telekom Srbija, jer je ovom donacijom još jednom potvrdila potrebu i važnost ulaganja u razvoj dece u najranijem detinjstvu. Usluge razvojnih savetovališta od izuzetnog su značaja za decu koja se suočavaju sa teškoćama i smetnjama u razvoju u najranijim godinama života. Rane intervencije mogu u velikoj meri da nadoknade kašnjenja u razvoju i spreče dugotrajne posledice. Zato je jačanje sistema usluga za podršku i praćenje razvoja, kao i pravovremeno prepoznavanje razvojnih odstupanja i pružanje ranih intervencija, prioritet saradnje UNICEF-a i Ministarstva zdravlja – rekla je Jelena Zajeganović Jakovljević iz UNICEF-a.  Doktorka Mila Dujmić Bogdanović, direktorka Doma zdravlja Subotica, gde je uručen prvi set didaktičkog materijala zahvalila se UNICEF-u, Ministarstvu zdravlja i Telekomu Srbija, jer će donacija didaktičkog materijala omogućiti kvalitetniji rad sa decom i lakšu saradnju sa roditeljima.

 

 

 

 

 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link