UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Vojvođanska banka podržava još pet olimpijaca

2 min read
Podeli

Beograd, 14. april 2016. – Vojvođanska banka, koja je zvanična banka Olimpijskog tima Srbije već 16 godina, potpisala je u sredu, 13. aprila 2016. godine, protokol o dodatnoj podršci pet olimpijaca koji će predstavljati našu zemlju na Olimpijskim igrama u Riju 2016.

Sportisti koje će banka dodatno podržati u pripremama za predstojeće Olimpijske igre su Andrea Arsović, reprezentativka u streljaštvu, kajakaši Marko Novaković i Nebojša Grujić, Anja Crevar, reprezentativka u plivanju, i Slobodan Nikić, vaterpolista.

U ime olimpijaca zahvalila se Andrea Arsović, a prisutnima su se obratili i Žarko Paspalj, potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije, i Marinos Vatis, predsednik Izvršnog odbora Vojvođanske banke.

– Ponosni smo što smo već četvrti Olimpijski ciklus zaredom zvanična banka Olimpijskog tima Srbije. Koliko je za nas važna ova saradnja vidi se i u posebno kreiranom proizvodu banke – pored osnovne podrške imamo i donatorsku Olimpijsku karticu od koje se deo sredstava izdvaja za Olimpijski tim. Svi klijenti koji budu koristili ovu karticu imaće mogućnost da osvoje put za dvoje u Rio i tako uživo bodre srpski tim na Olimpijskim igrama – izjavio je Marinos Vatis, predsednik Izvršnog odbora Vojvođanske banke.

Reprezentativka u streljaštvu Andrea Arsović kvotu za Olimpijske igre osvojila je petim mestom na Svetskom prvenstvu još 2014, dok je 2015. postala šampion Evropskih igara i osvojila bronzu i mali kristalni globus na Finalu Svetskog kupa. Marko Novaković i Nebojša Grujić su su u 2015. postali šampioni Evropskih igara, a sa Svetskog prvenstva doneli su bronzu, dok su se 2014. okitili srebrom.

Plivačica Anja Crevar će sa 16 godina biti najmlađi predstavnik Srbije na Olimpijskim igrama u Riju. Na Evropskim igrama u Bakuu osvojila je bronzanu medalju u trci na 400m mešovitim stilom, a na Svetskom prvenstvu za juniore iste godine isplivala je A normu koja je vodi na njene prve Olimpijske igre. Slobodan Nikić je naš najtrofejniji vaterpolista i član ekipe koja je aktuelni svetski i evropski šampion i deo tima koji je na OI u Londonu osvojio bronzanu medalju.

Izvor: ekapija.com

Tagovi:
DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link