UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice CSR Index Nefinansijsko izveštavanje Održivi razvoj Vesti

Intesa Sanpaolo među 20 najodrživijih korporacija na svetu

1 min read
Podeli

Milano, 18. januar 2017. – Intesa Sanpaolo, međunarodna bankarska grupacija u okviru koje posluje Banca Intesa, uključena je u indeks 20 najodrživijih korporacija na svetu koji objavljuje specijalizovani kanadski časopis Corporate Knights. Intesa Sanpaolo je ujedno i jedina italijanska bankarska grupacija koja je postigla ovakav uspeh koji potvrđuje njenu sposobnost da strateški upravlja rizicima i mogućnostima u oblasti zaštite životne sredine, društvenog razvoja i upravljanja.

Pored ovog priznanja, koje je objavljeno na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, grupa Intesa Sanpaolo uključena je i na vodeće liste pokazatelja održivosti kao što su Dow Jones indeks održivosti, A-lista CDP i FTSE4Good.

Magazin Corporate Knights analizira više od 4.900 kompanija na osnovu četrnaest pokazatelja, a poseban naglasak stavlja na korporativnu politiku u vezi sa životnom sredinom, ljudske resurse, politiku naknada, kao i na posvećenost rukovodstva održivosti, inovacije, transparentnost i lanac nabavke.

„Činjenica da smo svrstani među 20 korporacija sa najvećim stepenom održivosti na svetu predstavlja priznanje za našu dugoročnu posvećenost životnoj sredini, inovacijama, transparentnosti i ljudskim resursima Grupe,“ izjavio je Karlo Mesina (Carlo Messina), generalni i izvršni direktor Intesa Sanpaolo. „Koncept održivosti primenjuje se na svaku od aktivnosti Grupe: na društvenu i ekološku održivost, kao i na dugoročnu finansijsku održivost. Zahvalni smo na ovom prestižnom priznanju jer nas motiviše da nastavimo putem koji smo odabrali i da stalno unapređujemo naš učinak na planu održivog rasta“.

Izvor: Banca Intesa
Foto: corporateknights.com

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link