UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Filantropija Lidl Lokalna zajednica Vesti

Iz Lidla 6 tona hrane za najugroženije

2 min read
Podeli

Lidl i njegovi potrošači priključili se humanitarnoj kampanji Koalicije za dobročinstvo „Spasimo hranu, spasimo humanost“ i zajednički donirali više od 6 tona hrane 

Podsećamo, povodom Nacionalnog dana davanja, u oktobru, u naznačenim Lidl prodavnicama širom Srbije, potrošači su sakupili i donirali više od 4,5 tona hrane. Kompanija Lidl Srbija je, kao dodatan doprinos akciji, donirala još 2 tone namirnica neophodnih za izbalansirane pakete hrane. Na ovaj način je sakupljeno ukupno 6,5 tona hrane za ugrožene u Srbiji koje su preuzele organizacije zadužene za distribuciju korisnicima, poput Crvenog Krsta, Banke hrane Beograd, Humanog srca Šapca, Federacije banaka hrane Srbije, SOS Dečija sela Srbije i ADRA Srbije. 

„Zahvaljujemo kompaniji Lidl Srbija i svim građanima koji su učestvovali u akciji doniranja. Takođe, zahvaljujemo i volonterima mnogobrojnih organizacija civilnog društva kao i volonterima iz kompanije Black Rock koji su pomogli prikupljanju hrane. Ovom akcijom smo pokazali moć zajedništva, i kako udruženi najbolje možemo da pružimo pomoć i pažnju našim najugroženijim građanima“, rekao je Željko Mitkovski, projektni menažer iz Fondacije Ana i Vlade Divac koja je na čelu Koalicije za dobročinstvo i pozvao još jednom sve da se uključe na spasimohranu.rs. 

Pod sloganom „Spasimo hranu, spasimo humanost“, do sada je prikupljeno gotovo 53 tone hrane. Ukoliko želite da budete deo ove akcije, još uvek to možete učiniti putem sajta www.spasimohranu.rs i to donacijom sredstava za kupovinu hrane koja će se u vidu paketa, kroz partnerske organizacije dostaviti ugroženim licima. 

Koaliciju za dobročinstvo čine Fondacija Ana i Vlade Divac, Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMart Kolektiv, Srpski Filantropski Forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.  

Kompanija LIDL jedna je od članica Foruma za odgovorno poslovanje. Vodeći se krilaticom “Bolji biznis za bolje društvo, Forum za odgovorno poslovanje okuplja kompanije koje doprinose razvoju društva kroz principe održivog razvoja i podstiče biznis sektor da bude aktivan i pouzdan partner zajednice u kojoj posluje. Forum osnažuje kompanije da posluju u skladu sa principima održivosti, odgovornosti i etike, i kroz sinergiju resursa i znanja doprinosi sprovođenju dobrih poslovnih praksi koje donose pozitivan i merljiv društveni uticaj. Članice Foruma za odgovorno poslovanje su: A1, Atlantic grupa, Bambi, Banca Intesa, Belgrade Airport, Bosis, B92, Coca-Cola HBC Srbija, Delhaize Serbia, Delta Holding, Direct Media, Elixir group, Erste Bank, Eurobank Direktna, Gecić law, Lidl Srbija, Manpower Group, Moravacem, Nelt Co, Nestlé Adriatic S, Nordeus, OTP Banka, PepsiCo, Represent Communications, Telekom Srbija, Yettel, TITAN Cementara Kosjerić, UniCredit Bank. 

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link