UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Izabrano 15 najboljih prijava pristiglih za konkurs ‘Ideja za bolje sutra’

1 min read
Podeli

Iz godine u godinu sve veći broj zainteresovanih socijalnih preduzeća                                  

Beograd, 4. avgust 2017. –  Tokom prve faze konkursa  ‘Ideja za bolje sutra’  ,koja je trajala od 6. juna do 17. jula, preduzeća sasnažnom socijalnom misijom prijavila su preko 130 ideja za proizvode i usluge koje mogu da predstavljaju Srbiju u inostranstvu. Nakon toga, 28. jula je održan sastanak Komisije koja je odabrala 15 najperspektivnijih socijalnih preduzeća koja su najbolje odgovorila na definisane kriterijume konkursa. Spisak možete naći na www.divac.com/ideja-rezultati.

U okviru konkursa ‘Ideja za bolje sutra’, koji sprovode UniCredit fondacija, Fondacija Ana i Vlade Divac, UniCredit Banka i Smart kolektiv, socijalnim preduzećima će biti dodeljena bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 40.000 evra. Uspešnost konkursa potvrđuje veliki broj prijava od kojih je najveći deo stigao iz Centralne i Severne Srbije, ali nije zanemarljiv ni broj ideja iz Južne i Zapadne. Ideje se uglavnom odnose na proizvodnju organske hrane, izradu suvenira i inovativnih igračaka za decu, kao i na softverski inženjering i informacione tehnologije.

U drugoj fazi konkursa, eksperti će raditi sa odabranim finalistima na razvoju biznis planova koje će ocenjivati Komisija. Na osnovu evaluacije biznis planova, socijalne komponente, inovativnosti proizvoda/usluge, preduzetničkog duha i održivosti projekta, Komisija će odabrati 5 do 7 najboljih ideja koje će dobiti bespovratna sredstva u iznosu od 5.000 do 7.000 evra i stručnu podršku u daljem razvoju poslovanja

Pored toga, zaposleni UniCredit Banke će značajno doprineti selekciji najbolji ideja i njihovom daljem razvoju. Naime, zaposleni banke će učestvovati u procesu selekcije putem interne inicijative “Tvoj izbor, tvoj projekat”, nakon čega će, putem mentorstva, pobednicima obezbediti najvredniju podršku za dalje poslovanje –poznavanje tržišta i ekspertizu finansijskog sektora.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link