UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Obeležen Telenor Dan devojčica

2 min read
Podeli

Beograd, 27. april 2017. – Finale takmičenja „Uhvati ideju”, koje je organizovalo Udruženje poslovnih žena Srbije uz podršku Telenor fondacije, dobilo je svoje pobednice. Takmičenje je održano povodom obeležavanja međunarodnog Dana devojčica u IKT-u, s ciljem da se devojčice osnaže prilikom odabira budućih profesija, kao i da se podstakne rukovođenje ličnim interesovanjima i talentima pri razmišljanju o profesionalnoj orijentaciji.

„Stvaranje jednakih mogućnosti za sve jeste osnova našeg poslovanja, prvenstveno obezbeđivanjem pristupa internetu, korišćenjem prednosti modernih tehnologija i podsticanjem preduzetništva. Verujemo da industrija informaciono-komunikacionih tehnologija u Srbiji ima potencijal  da privuče još više mladih kadrova, i da putem ovakvih inicijativa, kao što je Dan devojčica u IKT-u, možemo da podstaknemo devojke da se opredele za rad u telekomunikacijama. Ponosni smo na činjenicu da u Telenoru više od polovine zaposlenih čine žene, dok je na rukovodećim pozicijama 47 odsto žena”, rekla je Marija Vujanić, direktora Komunikacija i održivog razvoja u Telenoru.

Finalistkinje takmičenja obišle su Telenor, razgovarale sa ženama koje su na rukovodećim pozicijama u ovoj kompaniji i u okviru radionice vežbale kako da što uspešnije prezentuju svoje ideje.

„Ovogodišnji Telenor Dan devojčica protekao je u znaku podsticaja devojčica na kreativno, timsko razmišljanje i izražavanje putem njima bliskih veb-tehnologija, kao i prezentacije preduzetničkih ideja. Pristigli radovi su nas sve oduševili i nije bilo lako odabrati pobednički tim”, izjavila je Olivera Popović, potpredsednica Udruženja poslovnih žena Srbije.

Nakon prezentovanja svojih ideja i tutorijala, žiri je odabrao pobednice i uručene su vredne nagrade. Prvo mesto osvojile su učenice Osnovne škole „Đura Jakšić“ iz Beograda. One su Neda Kovačević, Maša Jović i Tijana Petrović i Telenor fondacija ih je nagradila pametnim telefonima.

Međunarodni dan devojčica tradicionalno je obeležen druženjem između više od 1.000 devojčica završnih razreda iz 60 osnovnih škola širom Srbije i uspešnih žena u više od 70 kompanija. Projekat realizuju: Udruženje poslovnih žena Srbije, Telenor Fondacija, Schneider Electric DOO, Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ kroz dva projekta: Podsticanje zapošljavanja mladih (YEP) i Reforma srednjeg stručnog obrazovanja u Srbiji (VET), Kancelarija za mlade, Centar Inventiva, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstvo privrede, Ministarstvo omladine i sporta, Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost i SME Week.

Izvor:telenor.rs

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link