UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Regionalno takmičenje srednjoškolaca „Poslovni izazov zapadnog Balkana“

1 min read
Podeli

Beograd, 25. april 2017. – Nastavljajući ovogodišnju saradnju sa organizacijom „Dostignuća mladih“ u Srbiji, na projektu „Poslovni izazov“, Telekom Srbija je nagradio najuspešnije timove na regionalnom takmičenju srednjoškolaca u preduzetništvu „Poslovni izazov zapadnog Balkana“ koje je nedavno održano u Beogradu.

Dvadeset timova učenika iz 57 srednjih škola iz Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine imalo je dva dana da predloži rešenje zadatka i osmisli uslugu ili proizvod koji bi unapredio i promovisao vožnju biciklom u odnosu na ostala prevozna sredstva. Kao najbolja izdvojila se ideja o proizvodnji bicikala od recikliranih materijala i na električni pogon, a pobednički tim činili su Laura iz Zagreba, Tarik iz Tuzle, Sofija iz Podgorice i Kadir iz Sjenice.

Kao jedan od članova žirija, u ime Telekoma Srbija, učenike je pozdravila Miroslava Tešin Popović, menadžer za korporativnu društvenu odgovornost u Sektoru za PR i istakla značaj koji Telekom Srbija pridaje razvoju preduzetništva. „Telekom Srbija godinama unazad uspešno sarađuje sa „Dostignućima mladih” i za to dugoročno partnerstvo kompanija je dobila VIRTUS nagradu 2014. godine. Znamo koliko je danas važno razvijati preduzetničko razmišljanje kod mladih i u tom smislu i sami  kreiramo programe i konkurse koji daju podsticaj preduzetništvu. Budući da smo kompanija koja je prisutna i u regionu, u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, posebno nam je drago što smo deo ovog regionalnog takmičenja“, izjavila je Miroslava Tešin Popović.

 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link