UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Obuka o modernom voćarstvu i zaštiti bilja

2 min read
Podeli

Beograd, 15. januar 2019. – Stručnjaci Delta Agrara danas su meštanima sela Dubočane i Mala Jasikova održali predavanje o tome kako se organizuje moderan uzgoj jagoda i kako se zasadi dunje štite od bolesti. Tokom prepodneva imali su i pokaznu vežbu rezidbe. Ove edukacije su deo akcije „Naše selo“ koju je pokrenuo Delta Holding, za modernizaciju proizvodnje i podizanje kvaliteta života u dva sela u okolini Zaječara.

Predavanje je održano u sali mesne zajednica Mala Jasikova, koja je upravo obnovljena akcijom Delta Fondacije i u saradnji sa brendom Square Affair Keramika Kanjiža, koji je donirao keramičke pločice. Cilj renoviranja je upravo taj, da se u odgovarajućim uslovima, u čistom i zagrejanim i uz mogućnost organizovanja projekcija, meštanima organizuje obuka iz savremene poljoprivredne proizvodnje.

Cilj akcije „Naše selo“ je da modernizuje poljoprivrednu proizvodnju u Dubočanima i Maloj Jasikovi i da u njima unapredi društveni i kulturni život. Time će se pokazati da se život u srpskim selima može dovesti na nivo kakav imaju sela u razvijenim zemljama Evrope.

Poljoprivredni proizvođači iz ova dva sela, njih pedeset koji su se prijavili za učešće u programu, prethodno su u decembru posetili imanja Delta Agrara u Čelarevu i Staroj Pazovi, kako bi se upoznali sa naprednom voćarskom proizvodnjim i uzgojem muznih krava. Krajem decembra Zadružni savez održao je predavanje o putevima udruživanja poljoprivrednih proizvođača.

Pred Novu godinu, u organizaciji Delta Fondacije, prvi put je u ovim selima odigrana pozorišna predstava za decu, a mališanima su podeljeni novogodišnji paketići koje su prikupili zaposleni u kompanijama iz sastava Delta Holdinga.

Akcija se nastavlja izradom pojedinačnih biznis planova za svako domaćinstvo uključeno u Deltin projekat, što je uslov za buduće promene u načinu rada i poljoprivrednoj proizvodnji u ovom delu Srbije.

U akciji Naše selo učestvuje i Erste banka, a punu podršku pruža lokalna samouprava grada Zaječara.

Izvor: deltafondacija.rs

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link