UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

OTPOČELA HUMANITARNA AKCIJA NAPRAVI RAZLIKU, PRUŽI PRILIKU

1 min read
Podeli

Beograd, 10. septembar 2018. – Zahvaljujući akciji Napravi razliku, pruži priliku svi građani koji kupuju u Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnicama širom Srbije moći će na kasama da zaokruže svoj račun i doniraju kusur u humanitarne svrhe.

Prilikom gotovinskog plaćanja kupci će moći da zaokruže račun do iznosa koji žele a prikupljeni novac biće doniran Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije za nabavku neophodne medicinske opreme za pacijente.

„Institut za onkologiju i radiologiju Srbije je najveća onkološka ustanova u Srbiji u kojoj se sprovode prevencija, dijagnostika i lečenje malignih bolesti ali i psihosocijalna podrška onkološkim pacijentima. Institut nastoji da pacijentima obezbedi dostupnost savremenim metodama dijagnostike i lečenja putem nabavke nove opreme, uvođenja novih metoda i zalaganjima zaposlenih. Međutim, broj pacijenata se neprekidno povećava i samim tim rastu i potrebe za neophodnom opremom“, istakla je prof. dr Vesna Plešinac Karapandžić, direktor Klinike za radiološku onkologiju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije.

Doprinos ovoj akciji moći će da pruže i građani koji ne obavljaju kupovinu već žele da na kasi samo uplate novac namenjen u dobrotvorne svrhe. Tako će svi koji na kasi budu donirali novac, uz fiskalni račun, dobiti i nefiskalni isečak na kom je naznačeno koliko je novca donirano u humanitarne svrhe.

Ova humanitarna akcija realizuje se u okviru nacionalne kampanje za borbu protiv malignih bolesti “Rak je izlečiv”.

Izvor: Timp.rs

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link