UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Peti mts Android™ konkurs

2 min read
Podeli

Beograd, 08.06.2015. – Završetkom prezentacija i otvaranjem konkursa, Telekom Srbija pokrenuo je peti mts Android konkurs za izradu aplikacija za mobilne uređaje u Android operativnom sistemu. Od 2011. kada je pokrenut, uspeh konkursa raste i  može se meriti entuzijazmom i zainteresovanošču učenika, kao i sve većim brojem kvalitetnih i inovativnih aplikacija.

mts Android konkurs je namenjen učenicima gimnazija koje rade prema programu posvećenom talentima na polju matematike i obuhvata šest gimnazija u Srbiji – Matematičku gimnaziju u Beogradu,  gimnaziju „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Sadu, Prvu kragujevačku gimnaziju, Valjevsku gimnaziju, gimnaziju „Bolyai“ u Senti i gimnaziju „Svetozar Marković“ u Nišu.

„Ovim konkursom Telekom Srbija nastoji da podstakne kreativnost, preduzetnički i timski duh učenika na polju izrade Android aplikacija i da to na edukativan način poveže sa osnovnom  delatnošću kompanije. Veoma smo zadovoljni što konkurs napreduje, što svake godine imamo sve veći broj zainteresovanih učenika i što dobijamo kreativne i primenljive aplikacije. Pored ideje i funkcionalnosti aplikacija, ove godine posebno ćemo vrednovati društveno odgovornu namenu aplikacija kao i doprinos razvoju mts usluga“, rekla je Miroslava Tešin Popović, menadžer za korporativnu društvenu odgovornost Telekoma Srbija.

Tokom maja u gimnazijama su organizovane prezentacije kako bi se učenici upoznali sa uslovima i rokovima konkursa. Motive kompanije za pokretanje  konkursa,  ideju i ciljeve  predstavila je Miroslava Tešin Popović u ime Sektora za PR, a nešto više o Android operativnom sistemu, njegovoj rasprostranjenosti i upotrebi učenicima je prenela Marija Lazović, stručni saradnik za razvoj govornih proizvoda i usluga u Direkciji za privatne korisnike. Kakva su iskustva učesnika i primeri aplikacija do sada zabeleženi na konkursu objasnila je Marija Radović, inženjer za planiranje servisa u Direkciji za tehniku, koja je učenicima predstavila i najznačajnije servise koje Telekom Srbija razvija.

Poseban motiv za učešće u konkursu predstavljaju svakako nagrade. Pored putovanja u Barselonu i posete Svetskom kongresu mobilne telefonije, za prvoplasirani tim, tablet  računara i mobilnih telefona  za osvojeno drugo i treće mesto i ove godine biće dodeljena nagrada pod nazivom „Snaga inovacije – Igor Osmokrović“,  za posebno izraženu inovativnost u izradi aplikacija.

Konkurs je otvoren do 20. novembra, a prezentacija radova biće organizovana u decembru ove godine kada se očekuje i dodela nagrada.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link