UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

Principi poslovanja i prava deteta

1 min read
Podeli

Beograd, 8. jun 2015. – Principi poslovanja i prava deteta, koje su sačinili UNICEF, Globalni dogovor UN i organizacija Save the Children, predstavljaju prvi sveobuhvatni set principa koji će usmeravati poslovni sektor u pogledu punog obima aktivnosti koje se mogu preduzeti na radnom mestu, na tržištu i u zajednici u cilju poštovanja i podržavanja ostvarivanja prava deteta. Iako je ostvarivanje ljudskih prava u poslovnom sektoru značajno napredovalo u poslednjih nekoliko godina, perspektiva dečijih prava još uvek nije u dovoljnoj meri zastupljena.

Principi se baziraju na postojećim standardima, inicijativama i najboljoj praksi koja se tiče poslovanja i dečjih prava, a cilj im je da se popune praznine kako bi se poslovnom sektoru predstavila usklađena vizija koja bi mu omogućila da u najvećoj meri ostvari pozitivan efekat i da svede na najmanju meru negativan uticaj na decu. Pri tom, Principi pomažu i da se bolje razrade očekivanja i mogućnosti poslovnog sektora kada su u pitanju deca, koja se često previđaju kao akteri u poslovanju.

Publikaciju Principi poslovanja i prava deteta možete preuzeti na ovom linku.

Pogledajte i publikaciju Deca su svima važna koju je UNICEF sačinio kako bi kompanijama pomogao u nastojanjima da bolje razumeju i poboljšaju svoj uticaj na decu – na radnom mestu, na tržištu, u zajednici i u životnoj sredini.

Preuzeto sa sajta UNICEFDOP.

Prethodni članak
DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link