UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Filantropija Konkursi Vesti

Počinje Superste: Novi ciklus donatorskog programa Erste Banke

2 min read
Podeli

Beograd, 11. mart 2019. – Paket finansijske i mentorske podrške spreman je za deset najboljih inovativnih projekata koje pokreću mladi kreativci i aktivisti, kako bi unapredili lokalne zajednice. Centrifuga, program za mlade u okviru Superste programa donacija Erste Banke, upravo je zavrtela svoj peti, jubilarni krug u novom formatu.

Pored deset najboljih timskih inicijativa po izboru žirija koje će biti nagrađene sa po 500.000 dinara za realizaciju, jedan projekat će dobiti nagradu publike u vrednosti od 100.000 dinara.

Zainteresovani timovi, okupljeni u formalne ili neformalne grupe, mogu prijaviti svoje projektne ideje od danas do 26. maja, i to isključivo onlajn preko platforme www.superste.netna kojoj se nalaze i detaljnije informacije o konkursu.

Od 2015. godine, kada je Superste program lansiran kao redizajnirana platforma za onlajn i oflajn podršku mladima, na konkurse se prijavilo više od 450 inicijativa iz oblasti kulture, umetnosti i obrazovanja. Superste je u prethodnih pet godina aktivirao mlade iz više od dvadeset gradova širom Srbije. Erste Banka je obezbedila fond od više od 28 miliona dinara za podršku čak 75 inovativnih ideja mladih od Leskovca do Subotice.

Podrška ne bi bila potpuna da, osim značajnih finansijskih sredstava, učesnici ne prolaze i sveobuhvatan proces mentorstva. Vođeni savetima i iskustvom Superste mentora, dokazanih eksperata iz različitih oblasti od dizajna, preko marketinga i komunikacija do projektnog menadžmenta, prijavljene ideje su kroz program dobijale novu dimenziju.

Brojne obuke i događaji za razmenu znanja, druženje i umrežavanje mladima su pružile mogućnost da postavljaju pitanja i da nadograđujući ideje rade i na ličnom razvoju. Više od 50 projektnih klinika, info sesija i tačaka susreta sa mentorskim timom eksperata mladi ocenjuju kao posebno važan deo programa. Ideodrom, dvodnevni hakaton i okupljanje posvećeno razvijanju ideja, mnogi timovi doživljavaju kao krucijalan trenutak za testiranje i adaptaciju projektnih ideja.

Novi format Superste programa u odlučivanje oko pobedničkih projekata uključuje i širu i stručnu zajednicu. Više od 300.000 aktivnih korisnika platforme www.superste.net na godišnjem nivou učestvuje u izboru projekata, što osigurava da pobedničke ideje od starta imaju i dodatni kapital – podršku na lokalu.

Nakon glasanja na platformi i društvenim mrežama u finalni izbor projekata uključen je i žiri, sastavljen od brojnih istaknutih predstavnika medija, kulturne i umetničke javnosti.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link