UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice COVID-19 Radno okruženje Tržište Vesti

Poruka Slavka Carića, predsednika IO Erste Banke

1 min read
Podeli

Beograd, 18. mart 2020. – “U ovom trenutku, naša najveća briga i ono u šta ulažemo naše najveće napore su zdravlje naših zaposlenih i klijenata. Zaista, ni Evropa ni svet nisu bili spremni za ono sa čim se danas suočavamo. Međutim, ako budemo složni i disciplinovani, nadamo se da ćemo iz svega ovoga izaći sa što manjim posledicama. ” poručio je Predsednik Izvršnog odbora Erste Banke Slavko Carić, u otvorenom pismu.

“Naša dužnost, kao jedne od sistemskih banaka, je da obezbedimo da platni promet nesmetano funkcioniše, da se sva plaćanja i priliv novca vrše neometano. Iza svih tih procesa stoje naši ljudi koje je neophodno zaštititi.” naglasio je Carić.

Erste Banka preuzela je niz mera kako bi zaštitila svoje zaposlene. Mere higijene podignute su na najviši nivo, a zaposleni koji zbog svog zdravstvenog stanja spadaju u rizičnu grupu, u narednom periodu neće raditi ili će raditi od kuće. Zaposleni u filijalama rade u timovima koji se rotiraju, a vreme rada filijala je prilagođeno.

Erste Banka preporučuje svima da kad god je moguće koriste kartice i bezgotovinsko plaćanje, opcije koje su bezbednije po zdravlje od korišćenja gotovine.

“Ekonomske razmere za sada niko ne može da predvidi, ali ako ostanemo zdravi, moći ćemo da se izdignemo, ponovo radimo u punom kapacitetu i nastavimo tamo gde smo stali. Trenutno je najvažnije da ostanemo zdravi i bezbedni.” zaključio je Carić.

Banka će nastaviti da pomno pratimo razvoj situacije i po potrebi će razmotrati neophodnost uvođenja dodatnih mera zaštite.

Na našoj stranici COVID-19 možete naći vesti o akcijama koje biznis preduzima kako bi podržao borbu protiv pandemije.
Forum za odgovorno poslovanje podržava napore svih članica, i kompanija van naše mreže da podrže sve koji su pogođeni krizom. Ukoliko želite da doprinesete sadržaju stranice, saopštenja možete slati na adresu: kancelarija@odgovornoposlovanje.rs

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link