UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

„Pokreni se za nauku“ – Stipendije i grantovi u oblasti zaštite životne sredine

1 min read
Podeli

Niš, 1. mart 2017. – Centar za razvoj liderstva, uz podršku kompanije Filip Moris drugu godinu zaredom dodeljuje osam stipendija i grantova u vrednosti od po 600 hiljada dinara, u okviru nacionalnog konkursa „Pokreni se za nauku“.

Ove godine, u cilju pružanja podrške održivom razvoju u Srbiji, program „Pokreni se za nauku“ obezbedio je stipendiranje za fundamentalnu i primenjenu nauku u oblastima: obnovljivi izvori energije i očuvanja životne sredine, smanjenje štetnosti i socio-ekonomska održivost.

Stipendije Konkursa namenjene su naučnicama i naučnicima koji su doktorirali nakon 1. januara 2010. godine, a zaposleni su u naučnim ustanovama u Srbiji za fundamentalna naučna istraživanja iz pomenutih oblasti, dok su grantovi namenjeni organizacijama civilnog društva, pojedincima, neformalnim grupa i institucijama za finansiranje projekata od značaja za lokalnu zajednicu, u navedenim oblastima održivog razvoja.

Konkurs za stipendije Programa „Pokreni se za nauku“ traje do 1. aprila 2017. godine. Sve informacije i prijavni formulari dostupni su na sajtu www.pokrenisezanauku.rs.

Program „Pokreni se za nauku“ pokrenut je 2015. godine kako bi podržao mlade naučnice i naučnike iz Srbije u realizaciji naučnih ideja i ostvarenju nezavisnosti u naučno-istraživačkom radu.

Program se naslanja na dosadašnje programe kompanije Filip Moris, koji su posvećeni osnaživanju mladih na putu ka ostvarenju liderskih potencijala i motivisanju da svojim radom doprinesu društvenom, ekonomskom i naučnom razvoju Srbije. U okviru programa „Pokreni se za budućnost” i „Pokreni se za posao” , kompanija Filip Moris je do sada dodelila 377 stipendije, 600 grantova i 94 projekta koji su doprineli razvoju lokalnih zajednica i društva u celini.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link