UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

PROGRAM ACADEMIC TO BUSINESS – RAZVOJ ODRŽIVIH BIZNIS MODELA

2 min read
Podeli

Niš, 10. februar 2017.Centar za razvoj liderstva i Eneka raspisali su konkurs „Academic to Business“ (A2B) za studente i preduzetnike iz Niša. Program ima za cilj da podrži i motiviše mlade, preduzimljive pojedince da unaprede svoja znanja i veštine, kao i da se oprobaju u ulozi savetnika preduzetnicima. Time će oni ne samo steći praktično iskustvo, već i svojim svežim i kreativnim idejama doprineti razvoju poslovanja mikro biznisa u svom regionu. Progrаm „A2B“ se reаlizuje uz podršku kompаnije Filip Moris u Srbiji.

Treći po redu A2B bavi se temom održivog razvoja u skladu sa Principima održivog razvoja Ujedinjenih nacija. Konkursom su obuhvaćena tri stuba održivog razvoja:

    • Ekološka dimenzija: unapređenje poslovanja primenom ekoloških principa, korišćenje obnovljivih izvora energije, odlaganje otpada, reciklaža, smanjenje štetnih uticaja poslovanja po životnu sredinu, i sl.
    • Ekonomska dimenzija: optmizacija poslovanja u cilju održivosti, uvođenje inovacija, obezbeđivanje ekonomske sigurnosti za sebe i zajednicu, i sl.
    • Socijalna dimenzija: preduzetnik kao društveno-odgovoran poslodavac, podrška ranjivim grupama, poslovanje koje unapređuje uslove života u zajedničkom prostoru jedne lokalne samouprave, i sl.

Nagrada za prvo mesto su stipendije za članove tima u iznosu od po 100.000 RSD i realizacija pobedničkog poslovnog rešenja; za drugo mesto nagrada stipendije za članove tima u iznosu od po 80.000 RSD; za treće mesto nagrada su stipendije za članove tima u iznosu od po 60.000 RSD. Preduzetnici koji učestvuju u radu sa studentima dobijaju po 100.000 dinara za implementaciju predloženog održivog biznis modela, čime će se unaprediti njihovo poslovanje.

Pravo na prijavu imaju timovi studenata akreditovanih državnih i privatnih fakulteta i visokih škola strukovnih studija sa teritorije grada Niša. Rok za prijavu je 3. april 2017. godine.

Više informacija dostupno je na: pokrenisezabuducnost.rs

Izvor: pokrenisezabuducnost.rs

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link