UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

„Poslovni izazov“ za srednjoškolce

1 min read
Podeli

Beograd, 22. februar 2018. –  Nastavljajući dugogodišnju saradnju sa organizacijom „Dostignuća mladih“ na programu „Poslovni izazov“, Telekom Srbija učestvovao je u izboru najuspešnije poslovne ideje na ovogodišnjem završnom takmičenju u Beogradu.

Pred učenicima je bio zadatak da razviju poslovnu ideju koja bi spojila stare srpske zanate i modernu tehnologiju. Učenički timovi iz 44 srednje škole u Srbiji radili su na kreiranju rešenja, biznis planova i prezentacija koju su predstavili članovima žirija i publici. Kao najbolje izdvojilo se rešenje za proizvodnju i prodaju ručno rađenih glinenih posuda koje unapređuju način ishrane smanjenjem nivoa masti tokom pripremanja obroka.

U ime Telekoma Srbija Miroslava Tešin Popović, iz Sektora za odnose s javnošću, kao jedan od članova žirija, pohvalila je timski duh i spremnost srednjoškolaca da se stave u ulogu budućih preduzetnika i razviju svoju poslovnu ideju.

Pet prvoplasiranih timova sa ovog takmičenja u aprilu će u Sarajevu učestvovati na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana gde će se pridružiti vršnjacima iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske.

Telekom Srbija kroz projekte koje razvija samostalno i u saradnji sa partnerima, daje podršku obrazovanju i razvoju preduzetništva među mladima, a saradnja sa organizacijom Dostignuća mladih u Srbiji traje već sedam godina.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link