UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Više od 300 osnovaca učestvovalo na regionalnom takmičenju u programiranju robota

1 min read
Podeli

Beograd, 24. februar 2018. –  Više od 300 starijih osnovaca iz svih krajeva Srbije učestvovalo je na regionalnom takmičenjuKODigranjeje  u okviru kojeg su se nadmetali u programiranju mBot robota.

Učenički timovi imali su najviše sat vremena za rešavanje zadatka koji je podrazumevao da robot treba da pređe stazu na tačno određen način, a na rezultat je pored preciznosti kretanja robota uticalo i vreme za koje robot pređe stazu, kao i vreme za koje učenici završe zadatak.

Ovo je već druga godina da se takmičenje KODigranje sprovodi i to u tri faze: online kolo, regionalno (fizičko takmičenje), kao i finale. Po 10 najboljih ekipa koje su u Beogradu, Novom Sadu i Nišu ostvarile najbolji rezultat učestvovaće u velikom finalu koje će se sredinom aprila organizovati u Beogradu, a za najbolje će biti obezbeđene vredne IT nagrade.

Takmičarska liga KODigranje deo je akcije Bitka za znanje, koju sprovodi Fond B92, a kroz koju je do sada 431 škola u Srbiji dobila ukupno 2.155 mBot robota, dok je obuku za korišćenje ovih sredstava u nastavi pohađalo više od 600 nastavnika iz škola koje su deo programa.

Izvor: fondb92.org

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link