UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Predstavljen Virtuelni muzej Nikole Tesle

2 min read
Podeli

Beograd, 10. juli 2015. – Udruženje Tesla Global Forum i Telekom Srbija predstavili su Virtuelni muzej Nikole Tesle, jedinstveni internet portal posvećen našem poznatom naučniku i pronalazaču. Ono po čemu se ovaj virtuelni muzej razlikuje od ostalih foruma, institucija i muzeja koji se bave likom i delom ovog velikana, jeste proverenost i tačnost svih podataka o Tesli i ekskluzivni sadržaji o njegovim radovima koji ujedno otkrivaju i  njegovu mirovnu, ekološku i filantropsku misao koja je često nedovoljno izučavana i isticana.

Direktorka Sektora za PR Telekoma Srbija Marija Bošković ocenila je da je saradnja sa Tesla Global Forumom pružila Telekomu Srbija još jednu priliku da nastavi da popularizuje nauku u našoj zemlji. „Nakon Virtuelnog muzeja Mihajla Pupina, želeli smo da se odužimo još jednom naučniku bez kojeg savremeni svet telekomunikacija ne bi postojao. I mi smo, kao inovatori u savremenom svetu komunikacija, pred sobom imali Teslinu viziju da ono što stvaramo služi za opšte dobro. Verujemo da će ovaj Virtuelni muzej inspirisati mnoge, otkrivajući ogroman uticaj Teslinih izuma i dubinu njegove misli koja, pored kreativnosti i inovativnosti, počiva i na dragocenim etičkim principima“, rekla je Marija Bošković.

Virtuelni muzej Nikole Tesle koncipiran je kao sveobuhvatni vodič kroz Teslin život i nasleđe. Na ovoj jedinstvenoj onlajn platformi prikazana je i Teslina mreža, kao pregled svih udruženja širom sveta koja se bave njegovim delom. Mišljenja mnogih Nobelovaca, akademika, stručnjaka UNESCO-a, Mense, naučne zajednice i civilnog društva o Tesli dostupna su sada na jednom mestu.

Vizionarska ideja Telekoma Srbija da inicira prvi virtuelni muzej posvećen Nikoli Tesli veoma je originalna i predstavlja odgovor na rastuću potrebu za jednostavnim, zanimljivim i poučnim načinom da se na jednom mestu nađe sve najvažnije o Tesli. Sadržinski, portal predstavlja detaljan vodič kroz život i delo korifeja elektrotehnike, ali i aktivnosti širom sveta koje su posvećene Tesli. Virtuelni muzej je samo prvi korak izrade Tesline lične karte koji treba tek da se nastavi, jer je njegovo nasleđe grandiozno i podrazumeva veliku odgovornost za svakoga ko se odluči da sistematizuje tako obimnu i vrednu baštinu”, izjavila je Jelena Milosavljević, izvršni direktor naučnog foruma Tesla Global Foruma.

Premijerno, u okviru Virtuelnog muzeja predstavljen je i prestižni međunarodni zbornik „Nikola Tesla – put mira“, koji ukazuje na Teslino stanovište da inovator uvek mora da se vodi vizijom višeg ideala i da bi izumi trebalo da služe na dobrobit čovečanstva.

Uz podršku Telekoma Srbija, naučni direktori Tesla Global Foruma, uz pomoć brojnih saradnika, od eksperata do studenata elektrotehnike, nastaviće da razvijaju i unapređuju  Virtuelni muzej Nikole Tesle. Muzej se može posetiti na internet adresi www.tesla.org.rs, a karakteriše ga pristupačan jezik, jednostavna navigacija i elegantan dizajn.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link