UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Rekordna uskršnja donacija Banci hrane

2 min read
Podeli

Četvrtak, 13. april 2017. – Prvi put otkako postoji u Srbiji, Banka hrane je u samo jednom danu primila rekordnu donaciju od 15 tona osnovnih životnih namirnica. Veliku uskršnju humanitarnu akciju „Pomažemo zajedno“ organizovala je Delez Srbija (Maxi, Tempo i Shop&Go) zajedno sa kompanijama: Štark Atlantic Grupe, Coca-Cola HBC Srbija, Delta holding (Yuhor, Danubius, Fun&Fit, voćnjak Podunavlje Čelarevo), Victoria Group, MK Group (sa kompanijama članicama Sunoko i Carnex), Imlek, Somboled, Unisol Grupe (Polimark), Moć prirode, Podravka i Nestle koje su zajedno prikupile preko 7 tona hrane. U akciji su učestvovali i potrošači koji su takodje donirali nešto više od 7 tona hrane u 108 radnji Maxi, Tempo i Shop&Go.

U okviru najveće donacije koju je Banka hrane do sada dobila, nalaze se osnovne životne namirnice, kao i svi ostali proizvodi neophodni za svakodnevno normalno funkcionisanje korisnika ove organizacije.

„Ovo je rekordna jednokratna donacija Banci hrane Beograd. Zahvalni smo svim kompanijama koje su učestvovale u ovoj akciji, kao i građanima. Sa kompanijom Delez Srbija imamo višegodišnju saradnju, a povezivanje i sa njihovim dobavljačima pokazuje da u Srbiji ima onih koji i dalje prepoznaju značaj i potencijal jednog ovako humanog projekta i daju svoj doprinos“, rekla je Radmila Ivetić, predsednica Banke hrane.

Humanitarna akcija „Pomažemo zajedno“ organizovana je u Distributivnom centru kompanije Delez u Staroj Pazovi gdje je i svečano uručena ova velika donacija.

„Jedan od strateških ciljeva naše kompanije je pozitivan uticaj na društvo u kome poslujemo. Naši zaposleni i naši kupci su konstantno uključeni u humanitarne akcije koje tradicionalno već 9 godina radimo sa Bankom hrane. Veoma mi je drago da smo danas uključili i neke od naših najvećih dobavljača. Zahvalan sam im na tome što smo zajedno udružili snage, pokazali solidarnost na delu i doprineli da pomoć stigne do onih kojima je neophodna.“, izjavio je Kventin Roje, generalni direktor kompanije Delez Srbija.

Izvor: B92.net

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link