UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Atlantic grupa među najkvalitetnije vođenim kompanijama

1 min read
Podeli

Beograd, 11. septembar 2015. – Euromoney magazin, vodeći svetski stručni finansijski časopis, objavio je rezultate posljednjeg istraživanja o najkvalitetnije vođenim kompanijama u 2015. godini, prema kojem je Atlantic Grupa proglašena dobitnicom priznanja u kategoriji ukupno najbolje vođene kompanije u Hrvatskoj, drugom najbolje vođenom kompanijom u regiji središnje i istočne Europe, te dobitnicom priznanja u kategoriji ukupno najbolje vođene kompanije u sektoru hrane i pića u regiji središnje i istočne Europe.

Lista najbolje rangiranih kompanija po izboru Euromoney-a temelji se na istraživanju analitičara vodećih banaka i istraživačkih instituta širom sveta. Učesnici istraživanja nominovali su kompanije prema više kriterijuma, od promišljenosti poslovne strategije, kvaliteta korporativnog upravljanja, transparentnosti finansijskih izvještaja, tržišne snage i profitabilnosti kompanije, potencijala za rast te kvalitete menadžmenta i zarada.

Euromoney magazin je osnovan 1969. godine s ciljem da prati kretanja na „eurotržištu“ koje se tada počinje formirati kao međunarodno tržište kapitala, odnosno prethodnik današnjeg globalnog tržišta kapitala. Danas je reč o finansijskoj publikaciji posebnog ugleda u stručnoj javnosti koja donosi dubinske analize kretanja na tržištu kapitala, investicijskih prilika i poduhvata, riznice i novčanih tokova te  stručnih pitanja iz makroekonomije i finansija. Istraživanja koja sprovode nezavisni stručnjaci iz mreže Euromoney-ja predstavljaju globalnu referencu kad je reč o vrednovanju kompanija unutar pojedinih industrijskih sektora, odnosno u okviru određenih regija.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link