UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP Vesti

Nagrada za korporativno volontiranje 2015.

2 min read
Podeli

Beograd, 11. septembar 2015. – U toku prošle godine, preko 25 hiljada volonterskih sati posvetili su zaposleni društvenim ciljevima i angažovanju u otklanjanju posledica od poplava, organizovano i uz podršku kompanije u kojoj rade. Na ovaj način, svaki peti zaposleni iz kompanija članica Foruma za odgovorno poslovanje imao je priliku da doprinese društvu. Nagrada za korporativno volontiranje dodeljuje se sa ciljem da prepoznaju i promovišu ovakve prakse.

Nagradu za korporativno volontiranje, po peti put, dodeljuju Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv, a konkurs je namenjen svim kompanijama koje sprovode programe volontiranja zaposlenih i otvoren je do 20. oktobra.

Nagrada se dodeljuje za sledeće kategorije – za najbolji volonterski program, za najuspešnije partnerstvo u lokalnoj zajednici, za razvoj zaposlenih i za merenje rezultata volonterskih programa. Od ove godine Nagrada će biti dodeljena i u dve nove kategorije, a to su  skill based volontiranje – za programe volontiranja koji podrazumevaju doniranje stručnih znanja i veština zaposlenih neprofitnim organizacijama i lokalnoj zajednici, i  pro bono usluga – za profesionalno savetovanje ili pružanje usluge bez nadoknade iz oblasti ekspertize kompanije.

O dobitnicima nagrade odlučivaće žiri sastavljen od predstavnika državnih institucija, kompanija, nevladinih i međunarodnih organizacija. Nagrade će biti uručene na ceremoniji koja će se održati u decembru ove godine. Informacije o prijavljivanju možete pronaći ovde.

Kroz korporativno volontiranje kompanija motiviše svoje zaposlene da poklone svoje vreme, znanje i veštine za dobrobit ljudi i zajednice. „Zamislite koliko bi dobrih i pozitivnih stvari moglo da se desi kada bi milion i sedamsto hiljada zaposlenih u Srbiji poklonilo jedan dan godišnje, svom gradu, komšiluku, onima kojima je pomoć najpotrebnija… To možda zvuči nemoguće, ali nam oslikava koji značaj organizovano korporativno volontiranje ima, i može da ima ako postane sve masovnije, i ako se uspostavi kao praksa u svakoj firmi, preduzeću, ustanovi… Kako bismo stimulisali tu pozitivnu praksu, nagradili one kompanije i institucije koje aktivno volontiraju, stimulisali druge da urade isto, i na kraju krajeva pokazali javnosti šta korporativno volontiranje znači, ustanovili smo Nagradu za korporativno volontiranje koja se ove godine dodeljuje po peti put“, izjavio je povodom objave konkursa Neven Marinović, direktor Smart kolektiva.

Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv prve su organizacije u Srbiji koje su počele da se bave temom korporativnog volontiranja u cilju podsticanja strateške korporativne filantropije. Za osam godina svog postojanja, Forum za odgovorno poslovanje – koalicija vodećih kompanija posvećenih razvoju društvene odgovornosti u Srbiji, uspela je da pokrene brojne programe kojima podstiče angažovanje biznisa u zajednici.

Nagrada za korporativno volontiranje prvi put je dodeljena u februaru 2011. godine u susret Evropskoj godini volontiranja, kada su ovim prestižnim priznanjem nagrađene kompanije Coca-Cola Hellenic, Vip mobile i JKP Gradske pijace. Prošlogodišnja Nagrada za korporativno volontiranje posvećena je kompanijama koje su omogućile zaposlenima da svoje vreme, znanja i veštine upotrebe za otklanjanje i olakšavanje posledica poplava. Dobitnici Nagrade za korporativno volontiranje bile su: Erste Banka, Societe Generale Srbija, Coca-Cola sistem, Philip Morris, Lafarge, GSK, Strauss Adriatic, Eurobank, Delta Holding i Meris.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link