UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice

Telekom Srbija i Kolarac podstiču kreativnost mladih

2 min read
Podeli

Beograd, 3. oktobar 2014.- Zadužbina Ilije M. Kolarca, uz podršku Telekoma Srbija, raspisala je konkurs za učešće u projektu „Podsticaj istraživačkim i kreativnim idejama mladih“. Poziv je upućen srednjoškolcima i akademcima da u svojim radovima prezentuju ideje koje uspešno povezuju znanje, kulturu, kreativnost, preduzetništvo, radoznalosti entuzijazam mlade generacije.

Prvo od ukupno četiri planirana predavanja, pod nazivom „Biti pobednik u fanki haosu“, održano je 2. oktobra na Kolarcu, a vodili su ga Marina Delić i Aleksandar Đerić.

„U nastavku saradnje sa Kolercem, pored muzičkih radionica u kojima je akcenat na deci koja pohađaju osnovnu školu, ovim konkursom i predavanjima želeli smo da se okrenemo malo starijima, da ih podstaknemo da pokažu svoje znanje i ideje, ali i da im pomognemo da se što bolje suoče sa izazovima koji ih očekuju. Nadam se da smo u tome uspeli, a uverićemo se i na narednim predavanjima “, rekla je Miroslava Tešin Popović, menadžer za korporativnu društvenu odgovornost Telekoma Srbija.

Predavanje je imalo za cilj da motiviše mlade da upoznaju sebe, da pokušaju da otkriju svoje prednosti islabe strane, kako bi se dobro pripremili za donošenje važnih odluka u životu kao što je odabir zanimanja nakon završetka srednje škole.

“Morate izaći iz rutine i spontanosti, što u prvi mah deluje neprirodno, ali se čovek vremenom na sve navikne i prilagođava. Samo tako se možete suočiti i savladati izazove koji vas očekuju. Važno je razmišljati malo šire i malo praktičnije, jer često imati samo talenat nije jedino što je dovoljno za uspeh”, rekla je okupljenim učenicima Marina Delić, trener u oblasti ličnog razvoja i profesionalnog okruženja.

Cilj ove serije predavanja koja će biti završena u decembru je afirmacija kreativnosti i mobilnosti mladih, stvaranje prostora za primenu programa iz oblasti istraživanja i tehnološkog razvoja, inovativnost u načinu promocije znanja, isticanje znanja kao ključnog činioca za dobar posao, kao i podsticanje preduzetničkog razmišljanja mladih.

Predavanje prati i izložba „3T – 12 KI“, talenat – tehnologija – tolerancija – 12 kreativnih ideja.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link