UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice

Podrška projektu „OkO Srbije“

2 min read
Podeli

Beograd, 6. oktobar 2014. – U želji da doprinese razvoju zajednice, Telekom Srbija podržao je projekat „OkO Srbije“ Asocijacije fotografskih autora, koji je završen izložbom u Ustanovi kulture „Parobrod“.

Projekat „OkO Srbije“ pokrenut je sa idejom da ponudi drugačiju sliku mladih u Srbiji i da se pri tome u direktnom kontaktu povežu mladi ljudi iz različitih kulturnih, etničkih i socijalnih sredina. Priliku da učestvuju u ovom projektu imali su mladi iz Novog Pazara i Beograda koji su upoznavali i istraživali različite krajeve zemlje, a svoja vizuelna iskustva predstavili su izložbama fotografija, deleći ih tako sa širom društvenom zajednicom, kako u svojoj, tako i u drugim sredinama. Posle obuke u prvoj fazi projekta, mladi su kasnije zamenili gradove i kroz objektiv beležili njima značajna mesta i fragmente Novog Pazara i Beograda.

Na otvaranju izložbe, koordinator projekta, fotograf Dragan Kujundžić zahvalio se Telekomu Srbija, koji treći put učestvuje u ovom projektu i mladima koji su pokazali veliko interesovanje. „Oni su prošli radionicu fotografije, u kojoj sam ih učio osnovama, ali sam i ja naučio mnogo toga od njih“, rekao je Dragan Kujundžić. Jedan od učesnika, Irfan Ličina iz Novog Pazara, istakao je da je u Beogradu slikao mesta koja svakoga dana viđamo, ali na njih ne obraćamo pažnju, dok je Jelena Žigić iz Beograda navela da je dobila priliku da putuje, upoznaje nove ljude i da sazna mnogo toga o veri koju ranije nije poznavala.

Četrdeset fotografija ovih mladih autora već je predstavljeno u Kulturnom centru Novog Pazara početkom maja, gde je izložba naišla na odličan prijem i lepe reakcije građana. Projekat „OkO Srbije“ tematski se nadovezuje na ranije projekte „OkO ulice“ i „OkO grada“ koje je Telekom Srbija podržao u prethodnom periodu.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link