UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice

Najviša ocena za izveštaj o održivom razvoju Titan Cementare Kosjerić

1 min read
Podeli

Zlatibor, 19. septembar 2014. godine – TITAN Cementara Kosjerić dobila je najvišu ocenu za Izveštaj o održivom razvoju za 2013. godinu, A+.

Ovo je četvrta godina za redom kako Titan predstavlja ovaj Izveštaj, koji je u skladu sa najvišim svetskim standardima u oblasti održivog poslovanja. Kompanija je ostvarila napredak povećanjem transparentnosti izveštavanja, što je i rezultiralo dobijanjem najviše ocene, a sadržaj Izveštaja su verifikovali nezavisni revizori, iz revizorske kuće Ernst & Young.

„Iako je 2013. bila još jedna u nizu godina u kojima smo bili suočeni sa nestabilnim ekonomskim okruženjem, to nije pokolebalo našu odluku da poslujemo u skladu sa principima društveno odgovornog poslovanja i da vas, četvrti put zaredom, upoznamo sa ključnim rezultatima našeg poslovanja. Nastavićemo praksu ulaganja u društvo, zaposlene i životnu sredinu i trudićemo se da ostanemo predvodnik korporativne odgovornosti u Srbiji. Ponosni smo na napredak ostvaren tokom 2013. godine“, izjavio je Miroslav Gligorijević, generalni direktor TITAN Cementare Kosjerić.

U Izveštaju je posebno naglašena posvećenost kompanije prema zaposlenima, njihovom stalnom usavršavanju, kao i bezbednosti na radu. Takođe, Cementara pomaže društvu, ugroženim socijalnim slojevima, ulaže u mlade, podržava razvoj kulture i umetnosti, pa je samo u 2013. godini više od 131.000 evra uloženo u razvojne programe u lokalnoj zajednici.

Kompletan Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju i održivom razvoju TITAN Cementare Kosjerić može se preuzeti sa veb sajta kompanije: www.titan.rs, a za više informacija o izveštavanju po GRI standardima pogledati veb sajt: www.globalreporting.org.

Tagovi:
Sledeći članak

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link