UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

Kompanija Nelt objavila prvi izveštaj o održivom poslovanju

2 min read
Podeli

Beograd, 20. oktobar 2016. – Kompanija Nelt objavila je prvi Izveštaj o održivom poslovanju „Distribuiramo odgovorno”, u skladu sa međunarodnim GRI standardom u izveštavanju.

U ovom Izveštaju su, kroz merljive pokazatelje, predstavljeni  važni aspekti poslovanja i dostignuća koje je Nelt, kao društveno odgovorna kompanija, ostvario u prethodne dve godine, u oblastima odgovornosti prema tržištu, zaposlenima, životnoj sredini i lokalnoj zajednici.

,,Prethodne dve godine su za nas bile izuzetno uspešne. Uz organski, stabilan rast poslovanja, mnogo toga smo učinili na polju same održivosti. Uveli smo sistemsko unapređivanje znanja i veština naših zaposlenih kroz dodatne sate treninga i obuke, podigli smo efikasnost uvođenjem novih tehnologija, racionalnije koristimo prirodne resurse, a lokalne zajednice kontinuirano pomažemo kroz realizaciju naše dugogodišnje CSR strategije. Izveštavanje za nas podrazumeva kontinuitet dijaloga sa stejkholderima, a metodologija koju smo ovom prilikom koristili omogućava transparentnost poslovanja i uporedivost naših dostignuća sa kompanijama koje posluju u istoj oblasti, u svetu i kod nas“, izjavio je Boris Mačak, Izvršni direktor Nelt Co.

GRI je međunarodna nezavisna organizacija koja utvrđenom metodologijom daje smernice kompanijama, vladama i drugim organizacijama da razumeju i komuniciraju uticaj poslovanja na ključnim pitanjima održivosti, kao što su klimatske promene, ljudska prava, korupcije, zaštita životne sredine i mnogi drugi. GRI uvodi standard u izveštavanje omogućavajući da izveštaji budu uporedivi.

U kontekstu sve većih zahteva za transparentnošću, intenzivnije izveštavanje o održivosti i društveno odgovornom poslovanju  postalo je nezaobilazna praksa i jedan od najefikasnijih načina komunikacije. Takođe, EU parlament je 2014. godine izglasao zakon po kojem će kompanije sa 500+ zaposlenih biti u obavezi ovakvog izveštavanja.

Izveštaj možete preuzeti na: nelt.rs 

Izvor: nelt.rs 
Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link