UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

CSR Europe pokrenuo istraživanje o trenutnim praksama nefinansijskog izveštavanja

1 min read
Podeli

Beograd, 26. januar 2018. – Sa namerom da predstavi trenutno stanje praksi nefinansijskog izveštavanja u Evropi, CSR Europe pokrenuo je istraživanje o objavi nefinansijskih informacija u kompanijama.

Sa primenom EU direktive o nefinansijskom izveštavanju koja je usvojena 2014. godine, nefinansijsko izveštavanje na dobrovoljnoj bazi sada je postalo obavezno za mnoge kompanije registrovane u Evropi. Ova direktiva će kompanije koje su njome obuhvaćene motivisati da unaprede upravljanje i objavu nefinansijskih informacija, dok će druge kompanije, koje još uvek nisu u zakonskoj obavezi da to urade, vrlo verovatno poboljšati svoje prakse i standarde u izveštavanju.

Iako kompanije koje posluju u Srbiji nisu obuhvaćene ovom direktivom, nefinansijsko izveštavanje je sve više zastupljeno u našoj zemlji i pruža priliku da se Srbija pozicionira kao zemlja u kojoj je ova napredna praksa razvijena, zahvaljujući angažovanju srpskih kompanija, te je istraživanje otvoreno i za kompanije koje posluju u Srbiji.

Istraživanje je dostupno na ovom linku, a pitanja iz istraživanja zainteresovani mogu pogledati u sledećem dokumentu. Rok za popunjavanje upitnika je 19. februar.

Izveštavanje o održivosti i društveno odgovornom poslovanju je sve zastupljenija svetska praksa odgovornih kompanija, koja im omogućava da prate svoje ekonomske, ekološke i društvene uticaje, i o tome informišu zainteresovanu javnost. Pored toga, ova vrsta nefinansijskog izveštavanja olakšava kompanijama postavljanje i implementaciju strategija, i posebno, doprinosi transparentnosti u komunikaciji sa stejkholderima.

CSR Europe je mreža koju čini više od 40 nacionalnih asocijacija za društveno odgovorno poslovanje i preko 10,000 kompanija širom Evrope. Foruma za odgovorno poslovanje je članica mreže CSR Europe mreže.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link