UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Telekom Srbija i startap zajednica

2 min read
Podeli

Beograd, 28. septembar, 2017. – Partnerska organizacija Startit organizovala je treću „Znam da možemo“ konferenciju na kojoj je predstavila rezultate IKT industrije u Srbiji, sa posebnim osvrtom na učešće kompanija koje dolaze iz startap ekosistema i razvoj preduzetničke zajednice u lokalnim sredinama. Telekom Srbija je nacionalni partner ove neprofitne organizacije koja je u osam gradova u Srbiji osnovala Startit centre kao mesta okupljanja zajednice tehnoloških preduzetnika i profesionalaca u oblasti IKT.

U obraćanju učesnicima konferencije, izvršni direktor za IT podršku i IKT servise, Milan Simić, ukazao je na moguća polja saradnje velikih korporacija i manjih preduzetničkih timova – startapova, čija tačka povezivanja može biti zajednička poslovna prilika da tržištu ponude inovativan servis koji potom može da uspešno konkuriše i na globalnom tržištu.

U kontekstu podrške koje korporacije mogu da pruže tehnološkim preduzetnicima, on je predstavio program „mts startap ubrzanje“, koji je Telekom Srbija pokrenuo prošle godine u saradnji sa Startitom, kako bi se mladim timovima pružila mentorska i finansijska podrška u za njih najosetljivijem trenutku – kada potvrđuju svoju poslovnu ideju i stiču prve korisnike.

„Telekom Srbija već godinu dana radi na programu ’mts startap ubrzanje’ sa našim prijateljima iz Starit centra. Za tih godinu dana naučili smo mnogo, Startit je nas promenio i postali smo mlađa organizacija, sklonija inovacijama. Nadam se da su polaznici Startap akademije uspeli od nas da izvuku ono što smo mi jedino i mogli da im damo u ovoj prvoj, najosetljivijoj fazi njihovog razvoja – a to je finansijska pomoć, naše iskustvo, kao i naše znanje u vezi sa korisnicima i tržištem na kojem radimo“, izjavio je Milan Simić na događaju održanom u beogradskom Domu omladine.

Predstavnici Startita su najavili otvaranje dva nova centra, u Šapcu i Kragujevcu, u kojima će se sprovoditi raznovrsni programi usmereni ka razvoju tehnološkog preduzetništva u Srbiji. Telekom Srbija je do sada podržao otvaranje osam Startit centara – u Beogradu, Novom Sadu, Inđiji, Vršcu, Zrenjaninu, Subotici, Valjevu i Majdanpeku.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link