UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Edukacija Filantropija Podrška mladima Telekom Srbija Vesti

TELEKOM SRBIJA OBRADOVAO OSNOVCE PRED PRAZNIKE

2 min read
Podeli

Tradicionalna donacija za školske biblioteke

Beograd, 23.12.2021. – U susret novogodišnjim i božićnim praznicima kompanija Telekom Srbija po sedmi put donirala je knjige bibliotekama osnovnih škola, u nastojanju da podstakne dobre navike i ljubav prema pisanoj reči kod najmlađih. Ove godine tradicija se nastavila darivanjem više od 1200 knjiga, među kojima su  i neki nezaboravni naslovi kao što su „Magareće godine“, „Robinzon Kruso“ i „Guliverova putovanja“, ali i klasici Antona Čehova, Branislava Nušića i čika Jove Zmaja.

Kao i prethodnih godina, Telekom Srbija je usmerio donaciju knjiga ka deset odabranih osnovnih škola koje su se obratile Narodnoj biblioteci Srbije za pomoć u obnavljanju knjižnog fonda. Donacija knjiga za školske biblioteke realizuje se od 2015. godine i deo je krovnog programa „Pokrećemo pokretače“ Telekoma Srbija kojim kompanija podstiče institucije i pojedince da pokreću pozitivne promene u svom okruženju. Ulaganje u obrazovanje mladih u fokusu je društveno odgovornih aktivnosti Telekoma Srbija, a unapređenje uslova za sticanje znanja u osnovnim školama predstavlja prioritet kompanije i u projektu „Stvaramo znanje“ u okviru kog je tokom pet godina opremljeno čak 100 informatičkih kabineta u 100 osnovnih škola u našoj zemlji.

Razvijajući ove programe, Telekom Srbija omogućava osnovcima da unaprede svoje znanje na polju digitalne pismenosti i podstiče ih, istovremeno, da usvoje i zadrže naviku čitanja knjiga u štampanom obliku, kao polaznu osnovu pismenosti u najširem smislu. 

Ove godine, zahvaljujući vrednoj donaciji Telekoma Srbija, biblioteke sledećih osnovnih škola obogatile su svoj knjižni fond: OŠ “Leposavić“ iz Leposavića, OŠ “Petar Vragolić“, Ljubovija – izdvojeno osmorazredno odeljenje Donja Orovica,  OŠ „Vuk Karadžić“, Sočanica, Leposavić, OŠ „Jovan Cvijić“, Zubin Potok, OŠ „Mihajlo Sporić“, Majdanpek, OŠ „Sveti Sava“, Gložane, Vlasotince, OŠ „Hristo Botev“, Dimitrovgrad, OŠ „Sveti Sava“, Pirot, istureno odeljenje u selu Rsovci, OŠ „Kirilo Savić”, Ivanjica, i OŠ „Ljupče Španac“, Bela Palanka.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link