UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Telekom Srbija omogućio nabavku aparata za ispitivanje sluha kod novorođenčadi

1 min read
Podeli

Subotica, 3. novembar 2015. – Telekom Srbija je omogućio nabavku aparata za ispitivanje sluha kod novorođenčadi u subotičkoj Opštoj bolnici. Zahvaljujući ovoj vrednoj donaciji na Odeljenju za ORL biće unapređen kvalitet pružanja zdravstvenih usluga i lečenje najmlađih pacijenata.

Direktor Opšte bolnice u Subotici dr Goran Bićanin istakao je da uz pomoć donacije Telekoma Srbija Odeljenje za bolesti uha, nosa i grla sada raspolaže uređajem za skrining sluha kod novorođenčadi. „Aparat Accuscreen OAE služi za ispitivanje sluha kod beba kako bi se pravovremeno dijagnostikovala eventualna oštećenja sluha. Pregledi se vrše u našoj Audiološkoj ambulanti u polikliničkom delu bolnice,  dve nedelje nakon rođenja bebe, istog dana kada novorođenče ima zakazan kontrolni neonatološki pregled. Opšta bolnica Subotica zahvaljuje Telekomu Srbija na donaciji i pokazanoj humanosti  za naše male pacijente“, izjavio je direktor te zdravstvene ustanove.

U svojim društveno odgovornim aktivnostima Telekom Srbija nastoji da bude odgovoran partner zajednice i da pomoć i podršku pruži onima kojima je najpotrebnija. „Uloga velikih kompanija je i podrška društvu u celini. Drago nam je što smo doprineli da subotička bolnica, kao najznačajnija zdravstvena ustanova za pacijente sa severa Bačke, bude opremljena tako da može da poboljša kvalitet zdravstvenih usluga koje pruža, u ovom slučaju najmlađim pacijentima“, izjavio je Ilija Markov, koordinator Izvršne jedinice Subotica Telekoma Srbija.

U Opštoj bolnici Subotica prošle godine na stacionarnom lečenju i u dnevnoj bolnici lečeno je 30.000 pacijenata, u specijalističkim ambulantama oko 700.000, a  dnevno se pregleda više od 700 pacijenata.

 

 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link