UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Telekom Srbija podržao akciju „Bitka za znanje“

1 min read
Podeli

Beograd, 7. april 2017. – Kompanija Telekom Srbija podržala je akciju „Bitka za znanje“ Fonda b92 i tako omogućila da šest škola u Srbiji dobije po pet robota koji će se koristiti u nastavi.  Na ovaj način učenici OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“ iz Zaječara, OŠ „Mića Stojković“ iz Umčara, OŠ „Jovan Dučić“ iz Beograda, OŠ „Branko Radičević“ iz Brestovca, OŠ „Vuk Karadžić“ iz Priboja i OŠ „Moša Pijade“ iz Žagubice, dobiće priliku da se još u osnovnoj školi upoznaju sa novim naučnim disciplinama, otkriju nova interesovanja i dobiju motivaciju da se u budućnosti opredele za veoma tražena zanimanja kao što su robotika, automatika i programiranje.

Kako bi edukativni proces imao uspeha, tokom akcije „Bitka za znanje“ i nastavnici ovih škola obučeni su za rad na robotima, a u nastavku akcije za učenike će biti organizovano takmičenje u programiranju robota, pod nazivom „KODigranje“.

Za učešće u akciji „Bitka za znanje“, tokom konkursa u januaru, prijavilo se 345 škola za koje je, zahvaljujući podršci donatora, do sada obezbeđeno 1.725 robota, a obučeno je i skoro 500 nastavnika.

Telekom Srbija, kao društveno odgovorna kompanija,  vrednosti znanja i primene novih tehnologija u obrazovanju ističe kroz projekte koje samostalno razvija, i daje podršku velikim zajedničkim projektima čiji je cilj širenje i unapređenje znanja.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link